perjantai 13. lokakuuta 2017

Nämä kolme tekijää ovat onnistumisen resepti...



Hyviä vinkkejä...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

OPTIO Pääkirjoitus

Nämä kolme tekijää ovat onnistumisen resepti

Nämä kolme tekijää ovat onnistumisen resepti
KUVA: TIINA SOMERPURO
Kun nämä elementit ovat kasassa, nousukiitoa ei voi estää.
Kauppalehti Option syyskuuta leimaa Option Gaala, joka vaatii kymmenien ihmisten työn. Aherrus alkaa vuotta ennen h-hetkeä ja jatkuu vielä viikkoja h-hetken jälkeen. Sitten alkavatkin seuraavan vuoden järjestelyt. Varsinainen ikiliikkuja!
Gaalasta on muodostunut vuosien saatossa suurmenestys. Sinne halutaan mukaan ja vuodesta toiseen meno senkun paranee. Tämän vuoden Gaalassa juhlittiin Option 30-vuotista taivalta. Omien Option Gaala -kokemusteni sarjassa tämä oli paras koskaan.
Gaalan menestys perustuu analyysini mukaan kolmeen tekijään, jotka pätevät muuhunkin ihmisten tekemiseen. Kun nämä elementit ovat kasassa, nousukiitoa ei voi estää.
1 Tinkimättömyys laadussa. Jos haluaa parasta, on myös itse annettava parastaan. Tämä pätee niin työhön kuin ihmissuhteisiinkin. Puoliteholla tekeminen, välinpitämätön himmailu ja puolinaisuuksiin tyytyminen johtavat parhaimmillaankin vain latteaan kompromissiin. On uskallettava myös vaatia muilta täyttä tavaraa. Ne, jotka vaativat, myös saavat. Tässä tärkeää on tyylitaju: pyytäminen on taitolaji, jossa kiitos on yksi tärkeimmistä sanoista. Yllättävän usein kauniiseen pyyntöön vastataan. Jos ei vastata, on rohjettava vaihtaa kumppania.
Tinkimättömyyttä ei kuitenkaan saa sekoittaa joustamattomaan perfektionismiin. Täydellistä ei tule koskaan, mutta aina voi parantaa. Joissain kohdin on muistettava myös amerikkalaisten tehogurujen hokema better done than perfect, parempi valmis kuin täydellinen.
2 Yhdessä tekeminen. Melkein kaikki inhimillinen toiminta vaatii ryhmätyötä. Edes nerokkain taiteilija ei pelkällä omalla työllään saa sanomaansa esille. Yksin uurastava joutuu lopun ikäänsä ihmettelemään, miksi kukaan ei koskaan tajunnut ja arvostanut. Yhdessä tehden asiat myös jalostuvat. Kun useampi pää miettii ja kehittää ideoita, niistä tulee poikkeuksetta parempia. Tiimityö myös palkitsee. Yhdessä kaikki tuntuu paremmalta ja voitot suuremmilta.
Ryhmä luo myös tervettä painetta. Kun muiden onnistuminen on sinunkin onnistumisesi, et voi jättää omaa osuuttasi puolitiehen ja toisten kannustamisesta tulee toinen luonto.
3 Rohkea heittäytyminen. Uskaltautuminen uusille vesille on ainoa tie eteenpäin. Option Gaalassa tästä upein esimerkki ovat vip-mallimme. Bisneksen ja talouselämän vaikuttajat nousevat vuosi toisensa jälkeen gaalanäytöksen catwalkille, useimmat heistä ensimmäistä kertaa elämässään. Tämän vuoden uljas joukko säteilee esimerkiksi valokuvaaja Antti Mannermaan huikeissa kuvissa.
”Täydellistä ei tule koskaan, mutta aina voi parantaa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti