maanantai 9. lokakuuta 2017

Republikaani­senaattorin mukaan Trump riskeeraa Yhdysvallat kolmannen maailmansodan tielle...

Hmmmmm - vai niin - isojen poikien nokkapokkaa sano...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Republikaani­senaattorin mukaan Trump riskeeraa Yhdysvallat kolmannen maailmansodan tielle – ”Valkoinen talo on aikuisten päiväkoti”


Senaattori Cocker: Trump käyttäytyy kuin tekisi Diili-ohjelmaa.

HS-Reuters


Julkaistu: 9.10. 6:52


YHDYSVALTOJEN presidentti Donald Trump on joutunut sanasotaan johtavan republikaanisenaattori Bob Corkerin kanssa. Corker varoitti New York Times -lehden haastattelussa, että Trump riskeeraa toimillaan Yhdysvallat tielle, joka johtaa kolmanteen maailmansotaan. Hän viittasi Trumpin uhitteluun Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin kanssa. 

Corker syytti Trumpia myös hyvä poliisi–paha poliisi -asetelmasta, jolla hän yrittää vaikuttaa ulkoministeri Rex Tillersonin käymiin Pohjois-Korea-neuvotteluihin. Corker kertoi, että häntä huolettaa presidentti, joka käyttäytyy kuin ”tekisi Diili-ohjelmaa tai jotain”. Trump tuli tunnetuksi kyseisen televisio-ohjelman tähtenä. 

Donald Trump puolestaan syytti sunnuntaina Corkeria, entistä kannattajaansa, Iranin kanssa tehdystä ydinsopimuksesta, jota presidentti pitää huonona. Sopimus solmittiin kesällä 2016 presidentti Barack Obaman ollessa vielä presidenttinä. Senaatin ulkoasiainvaliokuntaa nykyään johtavalla Corkerilla on sanottu olleen merkittävä rooli sopimuksen synnyssä. 

Trump tviittasi Corkerista sunnuntaina peräkkäin kahdesti: 

Senator Bob Corker "begged" me to endorse him for re-election in Tennessee. I said "NO" and he dropped out (said he could not win without...

Cocker sivalsi Twitterissä nopeasti takaisin ja kutsui Valkoista taloa aikuisten päiväkodiksi. 


Corker oli Trumpin presidentinvaalikampanjassa ulkopoliittisena neuvonantajana, ja hän oli vaalivoiton jälkeen ehdolla sekä varapresidentiksi että sisäministeriksi. Viime aikoina miesten välit ovat kuitenkin kylmenneet. 

Corker on muun muassa arvostellut Trumpia muun muassa siitä, ettei hän tuominnut riittävästi äärioikeistolaisten rähinöintiä Charlottesvillessä Virginiassa elokuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti