perjantai 19. toukokuuta 2017

Suomalaiset arkkitehdit kävivät hyökkäykseen tylsää tienvarsimaisemaa vastaan...

Hieno huomionosoitus maailmalta, näemmä rakenteissa käytetty paljon puuta, liimapuupalkkeja tms. ...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Kotimaa

Suomalaiset arkkitehdit kävivät hyökkäykseen tylsää tienvarsimaisemaa vastaan – Lopputulos: tämä maalaishuoltoasema valittiin maailman kauneimmaksi


Alhaaltapäin valaistu puinen katos kiertää koko rakennuksen.
BRITTILÄINEN arkkitehtuuriin ja muuhun designiin keskittynyt julkaisu Design Curial valitsi pihtiputaalaisen matkailukeskuksen maailman hienoimmaksi huoltoasemaksi. Viime vuonna valmistuneen Niemenharjun matkailukeskuksen yhteydessä oleva huoltoasema oli eniten raadin mieleen kaikista ehdolla olleista asemista.

Asemaa suunnitellut arkkitehti Emma Johansson kertoo, että huoltoasema oli tavallaan vastaisku nykyistä huoltoasemamaisemaa vastaan.

Niemenharjun matkailukeskuksen ravintola on sisustukseltaan rauhallinen.
Matkailukonsultti ehdotti Johanssonin arkkitehtitoimistolle matkailukeskuksen ja huoltoaseman suunnittelua. Se oli Johanssonille ja kumppaneille ensimmäinen huoltoasema, mutta he lähtivät mukaan innokkaasti.

”Olemme monesta suunnasta kuulleet kommenttia nykyisestä monotonisesta ABC-tienvarsimaisemasta, ja itsekin havainnoineet asian. Ajattelimme, että nyt olisi aika tehdä asialle jotain.”

TYÖRYHMÄ otti tunnustuksen riemulla vastaan.

”On todella hienoa, että pääsemme ylipäätään mukaan tällaiselle listalle. Siellä oli paljon isompien budjettien projekteja mukana”, Johansson sanoo.

Puiset pylväät kannattelevat ulos työntyvää katosta.
Hänen mukaansa koko Pihtiputaan kunta oli yhtä innokkaasti mukana, kunnanisiä myöten.

Design Curial totesi Niemenharjun matkakeskuksen mukautuvan erityisen hyvin luonnonhistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Julkaisu mainitsi viereisen Kolimajärven olevan jääkautista perua.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

Rannan saunatiloihin tulee valo puisen ritilän lävitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti