lauantai 13. toukokuuta 2017

Kuohunta FBI-johtajan potkuista kiihtyy...

Hmmmmm - vai niin - tämä taitaa olla lopun alkua...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Kuohunta FBI-johtajan potkuista kiihtyy: Synti­pukiksi joutunut apulais­oikeus­ministeri oli vähällä irtisanoutua – Trump haukkui erottamansa Comeyn

Valkoisen talon virkamiehet kertoivat FBI-johtaja James Comeyn erottamisen jälkeen, että Donald Trump olisi tehnyt erottamispäätöksensä apulaisoikeusministerin suosituksesta.





Yhdysvaltojen apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein oli senaatin kuultavana ennen nimitystään maaliskuussa.
YHDYSVALTOJEN apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein järkyttyi liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comey erottamisesta ja harkitsi eroamista tehtävästään, kertoo televisiokanava ABC virkamieslähteeseen viitaten.

Valkoisen talon virkamiehet kertoivat Comeyn erottamisen jälkeen, että presidentti Donald Trump olisi tehnyt erottamispäätöksensä apulaisoikeusministerin suosituksesta. ABC:n mukaan Rosenstein oli tästä lausunnosta niin harmissaan, että harkitsi irtisanoutumista.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders kertoi ABC:lle, että hän ei tiennyt Rosensteinin harkinneen eroa.

PRESIDENTTI Trump nimitteli torstaina televisiokanava NBC:n haastattelussa Comeyta värikkäästi ja kertoi, että hän olisi erottanut Comeyn joka tapauksessa riippumatta oikeusministeriön kannasta.

”Hän on tärkeilijä. Hän on mahtailija. FBI on sekasorrossa”, Trump sanoi NBC:lle.

FBI:N TILAPÄINEN johtaja Andrew McCabe ilmoitti torstaina senaatin kuulemisessa, että liittovaltion poliisi ei supista eikä keskeytä Venäjä-tutkintaansa Comeyn erottamisen takia.

McCaben mukaan hänellä ei ole myöskään tietoa, että FBI olisi pyytänyt Venäjä-tutkintaa varten lisää voimavaroja. Hänen mielestään FBI:lla on riittävät voimavarat jatkaa tutkintaa.

Sanomalehti The New York Times kertoi myöhään keskiviikkona Suomen aikaan, että Comey olisi pyytänyt lisää voimavaroja Venäjä-tutkintaan vain muutamia päiviä ennen kuin presidentti Trump erotti hänet.

McCabe kieltäytyi senaatin kuulemisessa ottamasta kantaa siihen, kohdistuuko tutkinta presidentti Trumpiin.

Sen sijaan presidentti toisti torstaina NBC:lle, että hän kertoi kysyneensä Comeylta kolmesti, onko hän tutkinnan kohteena. Trumpin mukaan Comey ilmoitti, että Trump ei ole tutkinnan kohteena.

FBI:N tutkinta keskittyi siihen, missä määrin Venäjä mahdollisesti puuttui presidentinvaaleihin ja oliko Donald Trumpin vaalikampanjan organisaatiolla yhteyksiä Venäjään tai venäläisiin.

DEMOKRAATIT väittivät torstaina, että presidentti Trump haluaa estää FBI:n tutkinnan jatkumisen. Se olisi yksi syy siihen, miksi presidentti erotti Comeyn.

Comey on kirjoittanut työtovereilleen ja ystävilleen kirjeen, jossa hän ilmoittaa kieltäytyvänsä kommentoimasta erottamisensa syitä tai sitä, miten päätös tehtiin.

Putin piti naurettavana kysymystä FBI-johtajan potkuista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti