torstai 4. toukokuuta 2017

BBC: Tiedustelupalvelu kertoo Syyrian tehtailevan yhä kemiallisia aseita...

Kolmen kopla: Syyria, Venäjä ja Iran - ei paina mitään kymmenettuhannet kuolleet siviilit, miljoonat pakolaiset mukaan lukien pommitetut kaupungit. Nyt muka väännetään pystyyn turva-alueita Syyriaan. Silmänlumetta sano...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

BBC: Tiedustelupalvelu kertoo Syyrian tehtailevan yhä kemiallisia aseita

Länsimaisen tiedustelupalvelun laatima asiakirja väittää, että Syyrian hallituksen tukijat Iran ja Venäjät tietävät asiasta.

SISÄLLISSOTAA käyvän Syyrian hallitus jatkaa yhä kemiallisten aseiden valmistamista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC, joka pohjaa tietonsa länsimaisen tiedustelupalvelun laatimaan asiakirjaan.

Tarkemmin määrittelemättömän tiedustelupalvelun mukaan kemiallisia ja biologisia aseita tuotetaan kolmessa keskuksessa Damaskoksen ja Haman lähistöllä. Se väittää, että Syyrian hallituksen tukijat Iran ja Venäjät tietävät asiasta.

MYRKKYKAASU tappoi yli 80 ihmistä Khan Sheikhunin syyrialaiskaupungissa huhtikuun alussa. Länsimaat syyttävät teosta Syyrian ilmavoimia, ja Yhdysvallat teki vastatoimena ohjusiskun Syyrian hallituksen lentotukikohtaan. Venäjän mukaan kemialliset aseet olivat peräisin Syyrian ilmavoimien pommittamasta kapinallisten asevarastosta. Iskun jälkeen paikalla käyneet länsimaiset toimittajat eivät löytäneet Venäjän väitteille lainkaan todisteita.

Syyria sitoutui luopumaan kemiallisten aseiden käytöstä ja valmistuksesta sekä luovuttamaan hallussaan olevat kemialliset aseet syksyllä 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti