tiistai 30. toukokuuta 2017

Mielenkiintoista kadunvarsijutustelua lehtiartikkeleista...

Hetki sitten juttelin kadunvarressa naapureitteni kanssa. Heillä on kakkosasunto/lomasunto Tervolassa ja ovat olleet monta päivää ison leivinuunin purkutöissä. Käyttävät kuulemma pirtin lattiankin samalla auki.
Kuinka ollakaan naapurin rouva haki kaksi lehtileikettä, jotka hän oli pelastanut vanhasta lehtinipusta.
Hän totesi:"Katsoppa, mitä sinä olet kirjoittanut Pohjolan Sanomissa vuonna 1998 ja Lounais-Lapissa vuonna 2003! Samat jutut voisi kirjoittaa tänäänkin. Juuri mikään ei ole muuttunut!"

Kiitin lehtileikkeistä, jotka hetki sitten lukaisin läpi. Nimenomaan Pohjolan Sanomien lehtileike oli erityisen mielenkiintoinen. Se oli sitä aikaa, kun vielä sain tekstini silloin tällöin läpi julkaisuun.

Keskiviikkona 2. syyskuuta 1998 Pohjoista puhetta-palstalla oli kirjoitukseni nimellä: Kemin kaupungin talous ja päättäjien vastuu/vastuuttomuus ihan suuren, valtuuston istunnosta otetun mustavalko valokuvan kanssa.
Erinomainen teksti vaikka olen jäävi näin sanomaankin. Tekstin loppuosassa kirjoitan koko Kemi-Tornion talousalueen yhteisestä strategiasta. Rivien välissä oikeastaan kuntaliitoksesta, mutta sille kävi miten kävi sitten myöhemmin...


Mutta nythän mä vasta hokasin!


Luettuani tarkemmin em. lehtileikettä tekstini alla oli edesmenneen kaupunginjohtajan Juhani Leinon teksti nimellä: Valmistelun vaikeus ja päättämisen. Hän kommentoi silloisen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Väinö Kuirin kyselyjä ja Kemin ongelmallista taloustilannetta. Kaikki kulminoitui silloin korkeaan työttömyyteen, joka oli 25%. Leinon mukaan pääsyy oli kuitenkin valtionosuuksien romahtaminen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti