tiistai 16. toukokuuta 2017

Mielenkiintoinen iltapäivä...

Kirjoitin alla olevan tekstin Facebook-sivulle:
Että mitäkö mietin? No sitä, että olihan tosi mielenkiintoinen ajanjakso tänään klo 13.30-14.45. Että mitenkö? Lähdin viemään Lantikkaa katsastukseen minulle tyypilliseen tyyliin hiukan etuajassa, ajoin autolla ensimmäistä kertaa sitten alkukesän 2016.
Kemin TB:n lähettyvillä tuli poliisiauto vastaan. Ajelin rauhallisesti Karjalahdelle ja käännyin Puukeitaalle johtavalle kadulle.
Näin taustapeilistä em. poliisiauton perässäni - sinistä ja punaista - vilkutellen. Tuli mielenkiintoinen piipaapuupaa-fiilinki.
Pysähdyin ja nuori poliisimies tuli ja pyysi kohteliaasti paperit nähtäväksi ja puhallutti minut. Kerroin hänelle, että olen aamulla varannut ajan A-Katsastukseen ja ottanut auton Trafin sivuilta hetki sitten liikennekäyttöön.
Hän kävi tarkistamassa asian tietokoneeltaan. Minulla oli lisäksi dokumentit em. toimenpiteistäni printattuna mukana.
Asia kunnossa.
Juttelin autoni ulkopuolelle myös toisen poliisinuorukaisen kanssa. Hän kertoi, että heillä on nykyisin autoissa "rekisterikilven lukulaitteet". Hän totesi, että tuo ajanvaraus "pelasti" minut.
Sanoin hänelle, että enpä ole aikaisemmin tullut näin pysäytetyksi ja kerroin, että voit lukea asiasta Facebookista ja Blogisivultani.
Henkilökohtainen luottamukseni suomalaisen poliisin toimintaan vahvistui entisestään. Se on niin sanotusti tapissa.
Ajelin katsastuskonttorille ja kiitin naisvirkailijoita aamulla saamistani hyvistä ohjeista. Asko Räikkä katsasti auton tutulla ammattitaidolla.
Hän suositteli, että en enää seisottaisi hyvää autoa yli talven lumihangessa.
Auto on katsastettu ja siltä osin asia kunnossa!
Ajoin Auto-Patulle. Sovin Raimo Tunkkarin kanssa, että ensi viikolla tiistaina tuunataan Lantikkaa aiemmin sopimamme kaavan mukaisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti