sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kuntavaalien jälkeiset luottamuspaikkojen jako...

Olen kirjoittanut vuosien 2000, 2004, 2008 ja 2012 vaalien jälkeen esittäen toivomuksen, että luottamuspaikat eivät keskittyisi liikaa samoille henkilöille eri ryhmittymissä. Valitettavasti se on jäänyt eräänlaiseksi huutavan ääni korvessa-tasolle, toisin sanoen vuosien saatossa ei ole esiintynyt minun mielestäni merkittäviä, riittäviä muutoksia.

Niin kirjoitan myös nyt kuntavaalien 2017 jälkeen. 

Toivon edelleen, että mahdollisimman monet - mielellään kaikki - kuntavaaleissa ehdokkaina olleista saavat myös mahdollisuuden alkavan vaalikauden aikana olla mukana päätöksenteossa jollakin foorumilla. 

Lautakuntatyöskentely on tärkein ja olennaisin osa-alue, koska niissä se perustyö tehdään.

Toivon myös, että eri ryhmittymissä ei kiinnitetä liikaa huomiota saatuihin äänimääriin ja että henkilöiden kyky hoitaa kutakin tehtävää otetaan riittävästi huomioon.

Varmaan kaikissa poliittisissa ryhmittymissä kuntavaaleissa ehdokkaina olleet ovat saaneet esittää toiveita, perusteluineen mahdollisesti omista luottamuspaikkavaihtoehdoistaan.

Tiedän, että luottamuspaikkavalinnat on pääosin tehty, pientä "viilausta" on kuitenkin odotettavissa, lähinnä sen aiheuttaa mies-nais- tai nais-mies-kiintiö...

Mielestäni kaksi-kolme luottamuspaikkaa on riittävä kenelle tahansa, jos niihin aikoo asiallisesti ja kunnolla paneutua.

Murheellisena olen joutunut vuosikymmenestä toiseen toteamaan, että ahneudella ei näytä olevan minkäänlaisia rajoja.
Parhaimmillaan = pahimmillaan luottamuspaikkoja saattaa joillakin henkilöillä olla viisi - jopa enemmänkin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti