perjantai 12. toukokuuta 2017

IBO: Venäjä laajentaa ydinasetukikohtiaan Kuolassa...

Venäjän pohjoisen laivaston tukikohtakaupunki on Severomorsk vajaan kolmenkymmen kilometrin päässä pohjoiseen Murmanskista. 

Olen käynyt muutaman kerran Severomorskissa, se on ns. suljettu kaupunki, jonne päästäkseen on oltava tosi asiaa. Itse olen ollut liikkeellä Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- puitteissa. Kysymyksessä on ollut lähinnä Kemin ja Severomorskin kulttuuriyhteistyösä. 

Severomorskin lähiympäristössä lienee maailman suurin ydisasekeskittymä, jota edelleen vahvistetaan - ei kuullosta hyvältä...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

IBO: Venäjä laajentaa ydinasetukikohtiaan Kuolassa

Venäjän pohjoinen laivasto laajentaa ydinaseiden ja ohjusten varastoja Murmanskin ympäristössä, kertoo nettijulkaisu The Independent Barents Observer.
Venäjä
Riippumaton norjalainen nettijulkaisu The Independent Barents Observer(siirryt toiseen palveluun) kertoo, että satelliittikuvista näkyy suuria rakennushankkeita Venäjän pohjoisen laivaston tukikohdissa. IBO:n mukaan rakennukset liittyvät Venäjän strategisten ydinaseiden varastointiin.
Kahteen tukikohtaan on rakenteilla tai rakennettu uusia bunkkereita ja lisärakennuksia sekä muuta infrastruktuuria. IBO:n mukaan näin laajaa rakennustoimintaa ei ole ollut Kuolan ydinsukellusvenetukikohdissa 1980-luvun jälkeen.
IBO:n tietojen mukaan Kuolassa on neljä ydinasevarastoa. Niistä lähin on vain 65 kilometrin päässä Norjan rajasta ja 120 kilometrin päässä Suomen rajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti