sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Suomen kansanedustajien sidonnaisuuksia ja vähän muutakin...

Katselin uteliaisuuttani alla olevasta artikkelista kansanedustajien "puuhastelukohteet". Kyllä virtaa näyttää riittävän moneen lähtöön. Itselläni kävi takaraivossa jo vahva epäilys, ovatko monet kytkökset vain "paperikytköksiä" eli eri tahot pitävät toiminnassaan muodollisesti kansanedustajia kuvioissaan. 

Selaillessani kansanedustalistaa tein omasta tietämyksestäni huomion, että en olisi tuntenut kuvien/nimien perusteella kuin kukaties 2/3 kansanedustajista. Kaikki ns. kellokkaat suorastaan ryöpsähtivät näyttöruudulta tajuntaani.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Katso täältä, missä yrityksissä ja säätiöissä kansanedustajat puuhaavat

Kansanedustajien yleisin sidonnaisuus eduskuntatyön ulkopuolella liittyy kuntapolitiikkaan. 130 kansanedustajaa toimii kotikuntansa tai kotikaupunkinsa luottamustehtävissä. Erilaisissa säätiöissä vaikuttaa 56 kansanedustajaa.
Politiikka
Eduskuntatalon ja rappuset.
Ismo Pekkarinen / AOP
Yle on koonnut kansanedustajien sidonnaisuusilmoituksista hakukoneen, josta voi nopeasti tarkistaa, mihin yrityksiin, osuuskuntiin, säätiöihin ja muihin yhteisöihin kansanedustajilla on yhteyksiä.
Tiedot on kerätty eduskunnan sivuilta lokakuussa 2017.
Mikäli kansanedustajan sidonnaisuusilmoituksessa on useita sidonnaisuuksia koskevia huomioita, ne on toistettu kunkin yksittäisen sidonnaisuuden edessä. Tiedot ovat alkuperäisessä muodossa, joten esimerkiksi yritysten nimiä löytää parhaiten kirjoittamalla nimestä vain muutaman ensimmäisen kirjaimen.
Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tarkastele tyypillisiä sidonnaisuuksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti