perjantai 10. marraskuuta 2017

Ruotsin Haaparannalla tänään...

Kävin vaimoni kanssa tänään Ruotsin Haaparannalla pitkästä aikaa. Edellinen käyntimme oli perjantaina 01.09.2017.

Ajelimme Kemistä rauhallisesti kuivaa moottoritietä pitkin perinteiselle miniostosmatkallemme. Ajaa olisi saanut 100 km/h, mutta me köröttelimme menomatkalla noin 80 km/h ja paluumatkalla noin 100 km/h.

Miksi niin hiljaa menomatkalla? No meillä ei ollut kiirettä ja säästyihän siinä samalla litra pari bensiiniä varsinkin kun alla rapisevat jo nastarenkaat..


Rajanseutu muuttunee lähivuosina, sillä lehtitietojen mukaan todella suuria rakentamishankkeita on suunnitteilla. Ainakin alustavat suunnitelmat olivat aikamoiset – hulppeaa tornihotellia ja konferenssikeskusta myöten.

Kyllä - rajanpinnassa ovat maanrakennustyöt/pohjatyöt alkaneet mutta siinäpä tuo näyttää jämähtäneen paikoilleen ja kaiken lisäksi Haaparannan vanha tullirakennus on purettu ja tontti tasoitettu - todella murheellinen maisema…


ICA-MAX, Rusta, Systembolaget ja IKEA - tuttua ja turvallista.

Miniostosmatkaamme kuului siis lähes pakollinen IKEA-kierros. Itse tosin jätin tälläkin kerralla kierroksen väliin, jäin istuskelemaan sisäänkäynnin uusille, moderneille istuimille/sohville.

Välkommen, vad kul att se dig > Tervetuloa, onpa kiva nähdä sinua! Kyseinen teksti oli sohvaryhmän viereisellä seinustalla.

Sitä tavatessani kävi mielessä, että olisihan tuo teksti voinut olla "kolmannella kotimaisella" sekä tulevaisuutta ajatellen kiinankielelläkin ja ei kai tuo venäjänkielikään pahitteeksi olisi...

Aulan sivuun oli rakenettu uutta: Vi bygger här en ny inspirerande yta, niin kuin edellisellä kerralla sanottiin.

Seurailin noin tunnin rauhallista ostajavirtaa. Ihmisvirtaa katsellessani pohdiskelin mielessäni, mahdanko tavata tällä kerralla yhtään tuttua IKEA-kävijää. Tällä kerralla ei ensimmäistäkään.

Ajelimme takaisin Kemiin todeten, että kromimalmirekkoja tuli tasaisin väliajoin vastaamme. Toivottavasti "rekkarallia" jatkuu pitkään. Tosin moottoritien vieressä on Suomen valtion rakentama rautatiekin käyttämättömänä.

Vaikka ajelimme noin 100 km/h todellista nopeutta, kaikki ajoivat meidän ohitsemme. Auton nopeusmittarin olen tarkistanut NOKIA-puhelimen navigaattorin kanssa. Muistaakseni tämän auton mittarin näyttäessä noin 107 km/h todellinen nopeus on noin 100 km/h. 

Muilla näytti oleva kiire. Sekä ilman lämpötila että tien lämpötila oli + 3 astetta Celsiusta.

Mukava "ulkomaanmatka" taas kerran ja suhteellisen edullinen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti