keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Outokumpu muuttaa kannattavuustavoitettaan, tekee mittavan investoinnin Kemin kaivokseen...

Kyllä! Hyvältä näyttää ja tuntuu Meri-Lapin näkövinkkelistä katsottuna...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Outokumpu muuttaa kannattavuustavoitettaan, tekee mittavan investoinnin Kemin kaivokseen

   
Outokumpu muuttaa kannattavuustavoitettaan, tekee mittavan investoinnin Kemin kaivokseen
KUVA: BLOOMBERG NEWS
Kemin kaivos saa 250 miljoonan euron laajennusinvestoinnin.
Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun heikko tuloskehitys on kääntynyt ja yhtiö etenee vahvasti kohti parempaa kannattavuutta. Sijoittajille suunnatussa pääomamarkkinapäivässään Outokumpu ilmoitti  oikaistun käyttökatetavoitteensa vuodelle 2020 olevan 750 miljoonaa euroa. Aiemmin liikevoittotavoite oli puoli miljardia euroa.
"Etenemisemme vuoden 2020 vision saavuttamiseksi on ollut huomattavaa, ja olemme selvästi saavuttamassa vuonna 2016 asettamamme taloudelliset tavoitteet. Kannattavuutemme on parantunut merkittävästi, ja taloudellinen asemamme on hyvä. Tuloskehityksemme on ollut positiivista myös ilman markkinoilta tänä vuonna saamaamme lisätukea", Outokummun toimitusjohtajaRoeland Baan sanoo tiedotteessa.
Yhtiön kustannussäästöt purevat. Myynnin, hallinnon ja tukitoimintojen kustannuksia yhtiö on saanut laskettua 85 miljoonalla eurolla. Hankinnan kustannukset ovat pienentyneet 90 miljoonalla eurolla. Lisäksi muuttuvat kulut ovat supistuneet neljä prosenttia. Parannusta on tapahtunut myös toimitusmäärissä ja tuotejakaumassa.
Hyvä tulos- ja kassavirtakehitys mahdollistaa myös taseen vahvistamisen. Yhtiön tavoite on, että nettovelkojen suhde käyttökatteeseen laskee alle 1,0:n. Syyskuun lopussa nettovelkojen suhde liukuvaan 12 oikaistuun käyttökatteeseen oli 1,75.
Yhtiö aikoo puolittaa korkokulunsa vuoteen 2020 mennessä.

Investointeja luvassa

Outokumpu aikoo investoida noin 250 miljoonaa euroa Kemin kaivoksen laajentamiseen. Investointi ajoittuu vuosien 2017 ja 2020 välille.
Lisäksi Outokumpu aikoo investoida noin sata miljoonaa euroa vuoteen 2020 liiketoiminnan muutosprojektiin Chroukseen.
Outokumpu lisää myös käyttöomaisuusinvestointeja. Yhtiö sanoo vuosittaisten käyttöomaisuuinvestointiensa olevan hieman yli 200 miljoonaa euroa vuoteen 2020 asti. Aiemmin Outokumpu on arvioinut vuosittaisten käyttöomaisuusinvestointien olevan 150-200 miljoonaa euroa. Tänä vuonna investoinnit ovat noin 180 miljoonaa euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti