lauantai 4. marraskuuta 2017

Aamunavaus tietokoneen ääressä...

Minulta on usein kysytty, kuinka paljon aikaa käytän tietokoneen ääressä. Viime aikoina olen vastannut:" Aivan liikaa!" Pieni selitys kuitenkin lienee paikallaan.

Yöajan minulla on päätietokoneeni, vanha palvelija suljettuna. Aamulla herättyämme pistän tietokoneen "lämpenemään" päivän toimintoja varten. Aamutoimien jälkeen käyn vilkaisemassa Yle Uutiset-sivut, Helsingin Sanomat, Kauppalehden, Tekniikka&Talous-lehden, joskus muitakin lehtiä mm. Lapin Kansan ja Lounais-Lapin. Usein vilkaisen myös Kemin kaupungin sivut, saatanpa käväistä Koulutuskuntayhtymä Lappiankin sivuilla, jne. ...

Edellä mainituilta sivuilta saatan kopioida artikkelin tai kaksi heti aamutuimaan Blogisivulleni myöhäisempää käyttöä varten. Voi olla, että jonkin artikkelin siirrän suoraan Facebook-sivustolle yleiseen tietoisuuteen omin kommentein.

Päivän mittaan käväisen tämän tästä tietokoneellani tutkailemassa, mitä maailmalla on menossa. Saatanpa käväistä Veikkauaksen sivuillakin pelailemassa nettipelejä pienin panoksin.

Tunnustan, että minua kiinnostaa erityisen maailmanpolitiikan suuret kysymykset ja tapahtumat. Miksi? Siksi, että niillä on yllättävän paljon heijastusvaikutuksia kotimaan politiikkaan. Tätä ei mielestäni aina tunnusteta. On totuttu touhuamaan/pyöriskelemään totutuissa, pienissä ja kotoisissa kuvioissa.

Päivän tapahtumista saatan kirjoittaa tekstinpätkän Blogisivulleni tai Facebookiin. Viime aikoina olen lähettänyt muutaman tekstin Lounais-Lappi-lehteen. Toistaiseksi ainakin kaksi niistä on julkaistu.

Tavoitteeni on jatkaa Blogisivullani tekstisarjaa nimeltään Mahdollisuuden vaikuttaa kuntapolitiikassa. Olen tällä hetkellä valtuustokauden 2005-2008 sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2006 ensimmäisessä kokouksessa menossa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti