torstai 30. marraskuuta 2017

Nato-virkailija: Liittoutuman olisi puolustettava myös Suomea ja Ruotsia, jos maiden kimppuun hyökättäisiin...

Hmmmmm - niinpä - moraalinen velvoite. Totta tosiaan maailma ja nimenomaan Eurooppa ei ole entisellään sitten vuoden 2014 tapahtumien...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiulan tuunattuna:
Kotimaa

Nato-virkailija: Liittoutuman olisi puolustettava myös Suomea ja Ruotsia, jos maiden kimppuun hyökättäisiin

Puolustamiseen olisi moraalinen velvoite, sanoo korkea-arvoinen Nato-virkailija Hans Helseth.

Suomen Puolustusvoimat osallistui Naton järjestämään Trident Juncture 2015 -harjoitukseen Bejassa Portugalissa. Mukana Suomelta oli ilmavoimien Hornet F-18 -koneita. Suomen kone rullaa kiitoradalle, Yhdysvaltojen F-16 etualalla odottaa vielä vuoroaan.
NATON pitäisi puolustaa Suomea ja Ruotsia, jos nämä joutuisivat aseellisen aggression kohteeksi, vaikka kumpikaan maa ei ole Naton jäsen, sanoi korkea-arvoinen Nato-virkailija Hans Helseth keskiviikkona Berliinissä. 

Helseth osallistui Berliinissä turvallisuuskokoukseen, jossa aiheena oli kasvava huoli Venäjän varustautumisen vuoksi. 

HELSETH SANOI, että Suomen ja Ruotsin lisääntyneet siteet Natoon ovat kasvattaneet maiden riskejä ja siksi Natolla olisi moraalinen velvollisuus tulla apuun, jos maiden kimppuun hyökättäisiin. 

Se, etteivät Suomi ja Ruotsi kuulu Natoon, alentaa Helsethin mielessä kynnystä sille, että nämä maat joutuvat hyökkäyksen kohteeksi. Nato on avoin ottamaan vastaan kummankin maan jäsenekseen, jos ne päättävät liittyä järjestöön, Helseth sanoi. 

VENÄJÄN ULKOMINISTERIÖN edustaja puhui tiistaina sen puolesta, että EU:n ja Venäjän välejä yritettäisiin parantaa. 

HELSETH KUITENKIN nimesi Venäjän toiminnassa useita syitä, jotka ovat esteenä välien palaamiselle ennalleen: Krimin liittäminen Venäjään, tuki väkivallalle Itä-Ukrainassa ja tuki Syyrian presidentille Bashar al-Assadille sekä epäystävälliset hyökkäykset verkossa. 

Helseth on erityisneuvonantaja Norjan Stavangerissa toimivassa Nato-keskuksessa (Joint Warfare Center). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti