torstai 9. marraskuuta 2017

Mikael Pentikäinen Länsi-Pohjan yhteisyrityksestä...

Puuttumatta alla olevaan artikkeliin kummemmin jäin miettimään, paljonkohan em. ulostuloartikkelista sai korvausta. Artikkeli lievästi sanottuna haisee. Ajoitus toki on ihailtavan erinomainen Meri-Lapissa vellovaan maakunta-/sote-asiaan suhteutettuna...

Suora nettilainaus Lapin Kansasta sellaisenaan:

Mikael Pentikäinen Länsi-Pohjan yhteisyrityksestä: Yhden toimijan monopoliasema ja pitkä sopimus haittaisi sote-uudistusta



Greta Virranniemi
Suomen Yrittäjät ei ole innoissaan Länsi-Pohjan soten yhteisyrityssuunnitelmista, kommentoi toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
– Jos yhdelle toimijalle antaa etukäteen monopoliaseman ja betonoi sitä pitkällä sopimuksella, se haittaa sote-uudistusta, joka tarjoaa näillä näkymin yrittäjille paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Pitkällä sopimuksella voi olla markkinoita sulkeva vaikutus, Pentikäinen toteaa.
– Suomen Yrittäjät ei kannata monopoleja, ei julkisia eikä yksityisiä. Monopoli ei ole koskaan hyvä.
Pentikäinen toteaa, että sote-uudistuksen perustana on ajatus, että markkinoita ja kilpailua hyödynnetään palvelujen laadun ja kustannustehokkuuden parantamisessa.
– Jos alueelle syntyy monopoli, hyödyt voivat jäädä saamatta.
Pentikäisen mielestä nyt on viisasta odottaa, kuunnella selvitysmiehiä ja luoda tilaa yrittäjyydelle esimerkiksi palveluseteleiden käyttöä lisäämällä.
Hänen mukaansa Suomen Yrittäjät haluaa, että kaikilla yrityksillä on mahdollisuus menestyä ja sote-toimialalle syntyy runsaasti uutta yrittäjyyttä.
– Teemme työtä sen hyväksi, että sote-alalla on tulevaisuudessa paljon erikokoisia, erilaisia ja erikoistuneitakin yrittäjävetoisia toimijoita ja että niillä kaikilla on mahdollisuus menestyä.
Pentikäinen vierailee tänään Rovaniemellä eri tilaisuuksissa ja tapaa yrittäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti