perjantai 10. marraskuuta 2017

Kolmella amerikkalaismiehellä on nyt enemmän varallisuutta kuin puolella maan kansalaisista...

Hmmmmm - vai niin - Amerikka on supermahdollisuuksien maa valituille...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Kolmella amerikkalaismiehellä on nyt enemmän varallisuutta kuin puolella maan kansalaisista

   
Amazonin perustaja Jeff Bezos
Amazonin perustaja Jeff Bezos KUVA: MICHAEL REYNOLDS
Amerikkalaisen ajatuspajan raportin mukaan kasvavat tuloerot uhkaavat viedä yhteiskuntaa kohti moraalista kriisiä.
Yhdysvaltojen kolmen rikkaimman miehen Bill GatesinJeff Bezosin ja Warren Buffettin yhteenlaskettu omaisuus on noussut suuremmaksi kuin maan köyhemmän puoliskon eli noin 160 miljoonan kansalaisen yhteenlaskettu omaisuus, kertoo sanomalehti Guardian.
Miesten omaisuuden arvo oli torstainanoin 264 miljardia dollaria.

Gates tunnetaan Microsoftin perustajana ja suuromistajana ja Bezos Amazonin perustajana. Veteraanisijoittaja Buffett on sijoitusyhtiö Berkshire Hathawayn perustaja.
Bezos on noussut rikkaimmaksi henkilöksi Bill Gatesin edelle 96 miljardin dollarin varallisuudellaan. Bezosin pottia on kasvattanut Amazonin osakkeen viimeaikainen noususuunta.
Asian nosti esiin yhdysvaltalainen ajatuspaja (Institute for Policy Studies), jonka raportin mukaan kasvavat tuloerot uhkaavat viedä yhteiskuntaa kohti moraalista kriisiä.
Raportissa todettiin edelleen, että presidentti Donald Trumpin verouudistus kasvattaa edelleen rikkaiden ja köyhien välistä kuilua. Raportin mukaan 80 prosenttia verouudistuksen dollarimääräisestä hyödystä lankeaa maan rikkaimmalle prosentille.
"Nyt on aika uudistuksille, jotka kaventavat tuloeroja, eivätkä leikkaa hyvin rikkaiden veroja", sanoo ekonomisti Chuck Collins.
Talouslehti Forbesin listaamien 400 Yhdysvaltojen rikkaimman yksityishenkilön yhteenlaskettu varallisuus on noussut noin 2 680 miljardiin dollariin. Varallisuus on yhtä suuri kuin köyhemmällä 64 prosentilla kaikista maan kansalaisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti