torstai 2. marraskuuta 2017

Miljonäärin ostama kahden senttilitran viskipaukku maksoi 8 500 euroa – osoittautui väärennökseksi...

Harmi, että viskipaukku ei ollutkaan aito, mutta varmaan siitä huolimatta maistui "maltaalta"...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomists hiukan tuunattuna:
Ruoka

Miljonäärin ostama kahden senttilitran viskipaukku maksoi 8 500 euroa – osoittautui väärennökseksi

Mallasviski ei ollutkaan vuodelta 1878. Pullon sisältö analysoitiin ja tulokset paljastivat, ettei viskiä ole tislattu ainakaan ennen vuotta 1970.

Waldhaus Am See -hotellin viskibaarissa on tarjolla 2500 eri viskiä.
KIINALAINEN miljonääri joutui pettymään, kun hänen sveitsiläishotellissa nauttimansa 8 500 euron viskipaukku ei ollutkaan ehtaa tavaraa. 

Pekingiläinen Zhang Wei, 36, tilasi Waldhaus Am See -hotellin Devil´s Place -viskibaarissa Sankt Moritzissa 2 senttilitraa vuoden 1878 Macallan-mallasviskiä, kertoi BBC. Pullo oli korkkaamaton ja summa tiettävästi korkein mitä yksittäisestä viskipaukusta on maksettu. 

Devil´s Place mainostaa itseään viskibaarina, jossa on eri viskejä tarjolla eniten maailmassa. Baarissa voi valita 2 500 eri viskistä. 

PIKKURAHASTA Zhangilla ei ole pulaa, sillä hän on Kiinassa suosittu fantasiakirjoittaja internetissä. China Daily -lehden mukaan hän ansaitsi vuonna 2015 yli 14 miljoonaa euroa. Hotellissa hän oli lomalla isoäitinsä kanssa. 

Viski huljui Zhangin kurkkuun, mutta epäilykset viskin alkuperäisyydestä heräsivät asiantuntijoiden keskuudessa kun tapahtumasta oli julkaistu kuvia. Muun muassa pullon etiketti ja korkki herättivät kysymyksiä. 

PULLON sisältö analysoitiin ja tulokset paljastivat, ettei viskiä ole tislattu ainakaan ennen vuotta 1970. Oxfordin yliopiston analyysin mukaan viski on todennäköisesti tislattu vuosien 1970 ja 1972 välissä. Pullo todettiin ”lähes arvottomaksi” keräilijöiden keskuudessa. 

Hotelli korvasi Zhangille paukun hinnan. Hotellin johtaja Sandro Barnasconi kertoi BBC:lle, ettei hänellä ollut aavistustakaan pullon olevan väärennös. 

”Isäni osti pullon 25 vuotta sitten ollessaan hotellin johtaja, eikä pulloa ole aukaistu”, Bernasconi sanoi. 

”Kun herra Zhang kysyi, saisiko hän maistaa Macallania, sanoimme ettei viski ollut myytävänä. Soitin kuitenkin isälleni, kun Zhang halusi viskiä maistaa. Isäni sanoi, että saattaisimme joutua odottamaan seuraavat 20 vuotta vastaavaa asiakasta ja että meidän kannattaisi myydä. Avasimme sitten pullon Zhangin kanssa ja maistoimme sitä”, Bernasconi kertoi. 

MUUTAMA päivä maistajaisten jälkeen Zhang kertoi kokemuksestaan internetissä. 

”Siinä oli hyvä maku. Eikä vain maku, vaan myös historia”, Zhang kirjoitti. 

Bernasconin mukaan Zhang ei kuitenkaan suuttunut, kun hän kertoi viskin olleen väärennös. 

”Hän kiitti minua hotellin rehellisyydestä ja sanoi nauttineensa kokemuksistaan Sveitsissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti