tiistai 14. marraskuuta 2017

Medvedev: Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet ovat huonoimmillaan vuosikymmeniin...

Vaikka suhteet ovat huonot, Venäjän ja Yhdysvaltain nykyiset nokkamiehet kehua retostavat toisiaan. 

Miksi? 

Siksi, että heillä on yhteinen huolenaihe: Venäjän hallinnon paljastuminen todistettavasti Yhdysvaltain viimeksi käytyyn presidentinvaaliin... 


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:


Medvedev: Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet ovat huonoimmillaan vuosikymmeniin

Venäjän pääministeri kuvaili Donald Trumpia "avoimeksi ja hyvää tarkoittavaksi henkilöksi", kertoo uutistoimisto Ria Novosti.
Venäläiset poliitikot



Dmitri Medvedev seisoo seinämaalauksen edessä Smolenskin alueen sotamuseossa ja katsoo kuva-alalla yläoikeaan. Maalauksessa neuvostosotilaat pystyttävät punalippua talon katolle sodasta kärsineessä kaupunkimaisemassa.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on aiemmin sanonut, että uudet pakotteet merkitsevät loppua toiveille Yhdysvaltain ja Venäjän suhteiden parantamisesta.Ekaterina Shtukina / Sputnik / Government Press Service Pool / EPA
Venäläisten uutistoimistojen mukaan Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev arvioi tiedotustilaisuudessa, että Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet ovat tällä hetkellä huonoimmillaan kymmeniin vuosiin.
Hänen mukaansa Yhdysvallat on julistanut Venäjän ei vain vastustajakseen vaan vihollisekseen asettamalla uusia pakotteita.
Medvedev sanoi venäläisviestimille tavanneensa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin äskettäin Kaakkois-Aasian maiden Asean-kokouksen yhteydessä gaalaillallisella. Uutistoimisto Ria Novostin(siirryt toiseen palveluun) mukaan Medvedev kutsui Trumpia "avoimeksi ja hyvää tarkoittavaksi henkilöksi".
– Presidentti Donald Trump istui melkein minun vieressäni, joten saatoimme puhua, uutistoimisto Tass siteeraa Medvedeviä.
Medvedev kommentoi myös EU:n pyrkimyksiä säädellä Nord Stream 2 -kaasuputkihanketta. Hänen mukaansa EU:n tarkoituksena on mitä todennäköisimmin painostaa Venäjää luopumaan projektista.
Lähteet: REUTERS, TASS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti