tiistai 7. marraskuuta 2017

Fiilistelylenkki Lammenmetsässä hetki sitten...

Teimme pienen sauvakävelylenkin taas tänään Lammenmetsään tällä kerralla Suoraan Möylyntietä Haukkarinkadun yli mäkeä alas.
Vaimollani oli kaksi tyhjää roskapussia ja pieni puutarhalapio mukana. Tavoitteena ottaa vähän lähetyvän joulun varalle luontorekvisiittaa.
Menimme tällä kerralla aivan moottoritien kupeeseen entistä reittiä "vastavirtaan".

Niin kuin aikaisemmin kirjoitin: Tutkiskelin hiukan tarkempaa kasvanutta puustoa ja olen yhä vakuuttuneempi, että metsä kaipaa harventamista>siistimistä.
Kävipä takaraivossa ajatus, että milloinkahan Kemin  kaupungin metsistä vastaava, Matti Perkiö, on viimeksi käynyt alueella...

Mutta nyt havaitsimme, että lähellä moottoritietä on kasvamassa valtava määrä mäntyjä ja ovat kasvaneet kerta kaikkiaan upeasti - hyvä niin.

Tämä merkitsee luonnollisesti sitä, että muutamien vuosien päästä moottoritien ja asutuksen välissä on upea "lisä-äänivalli" nuoren mäntymetsän muodossa. Näin se on varmaan suunniteltu istutuksia tehostettaessa. Viimeistään siinä vaiheessa Lammenmetsää on syytä harventaa.

Todettakoon, että teimme pienen ekoteon: Toimme mukanamme kolme pientä alumiinista oluttölkkiä ja yhden ison muovipullon - rahanarvoista tavaraa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti