keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Tornion Panimo sai johtajan - joukkorahoitusta koossa 800 000 euroa...

Hieno juttu, että tilat tulevat tavallaan entisaikaiseen käyttöön Torniossa...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Tornion Panimo sai johtajan - joukkorahoitusta koossa 800 000 euroa


Ex-Mallasjuoman olutmestari Heikki Saviharju, Sangenin perustajaosakkaat Jami Teirikari, Jaakko Pellinen, Sami Heikkilä, Ville Törmänen, Mikko Ahokas, Outi Forstén sekä Panimon aluetta hallinnoivan Arctic Propertyn omistaja ja Tornion Panimon osakas Veli-Matti Mykkälä sekä Tornion Panimon osakas Kaj Kostiander.
Ex-Mallasjuoman olutmestari Heikki Saviharju, Sangenin perustajaosakkaat Jami Teirikari, Jaakko Pellinen, Sami Heikkilä, Ville Törmänen, Mikko Ahokas, Outi Forstén sekä Panimon aluetta hallinnoivan Arctic Propertyn omistaja ja Tornion Panimon osakas Veli-Matti Mykkälä sekä Tornion Panimon osakas Kaj Kostiander.
Tornion Panimon johtajaksi on nimitetty Kaj Kostiander, 41.

Sangen

Perustettu: 2015
Kotipaikka: Oulu
Valmistaa: Olutta, siideriä, giniä, viskiä, hiivoja, humalaa
Omistaa: Tornion Panimosta 60 prosenttia
Henkilöstö: 4
Tuotantotavoite: 150 000 litraa (2016)
Liikevaihtotavoite: 500 000 euroa (2016)
Kostiander aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Aiemmin Kostiander on työskennellyt Arctic Propertyssä, missä hän vastasi entisen Lapin Kullan panimoalueen liiketoimintojen kehittämisestä.
Tornion Panimon pääomistajan Sangenin markkinointijohtajaksi on kesäkuun alussa nimitetty perustajaosakas Jami Teirikari, 46. Hän vastaa Sangenin ja Tornion Panimon mainonnasta, markkinoinnista ja viestinnästä.
Teirikarin mukaan Tornion Panimolla on käsissään positiivinen ongelma brändin tunnettuuden kasvettua nopeasti ennen kuin tuotanto on käynnissä.
Tuotannon on määrä alkaa Lapin Kullan entisissä tiloissa kesä-heinäkuun vaihteessa. Nykyisen, pienpanimo Polar Mallakselta ostetun laitteiston kapasiteetti on 200 000 litraa. Marras-joulukuun taitteeseen kaavaillun panimon laajennuksen jälkeen tuotantokapasiteetti kasvaa kahteen miljoonaan litraan.
Toiminnan käynnistämisen jälkeen panimossa sekä myynnistä ja markkinoinnista vastaavassa Sangenissa työskentelee noin 20 henkilöä.
Panimolla, joka ei ole tehnyt vielä pisaraakaan olutta, on aiesopimus Restelin kanssa Tornion Panimon ja Sangenin tuotteiden myymiseksi ja markkinoimiseksi ketjun ravintoloissa ja hotelleissa Pohjois-Suomessa.
Sangen on kerännyt kahden päivän päästä päättyvässä osakeannissa yli 800 000 euroa panimon toiminnan rahoittamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti