perjantai 23. elokuuta 2019

Venäläismediassa Putinin vierailun päärooliin nousi kuitenkin Yhdysvallat eli tarkoitus pyhittää keinot...

Hmmmmm - niinpä - alla olevassa artikkelissa todetaan muun muassaHelsinki ja Suomi esiintyivät uutisissa kuitenkin pääosin näyttämönä, jolta Putin kommentoi asioita, joita hän olisi voinut kommentoida missä vain.

Venäläismedia toisti presidenttien lausunnot, ettei maiden välillä ole nyt ongelmia. Asia oli sillä kuitattu. Myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön venäjänkieliset tervetulotoivotukset kerrottiin laajalti.

Todellista informaatiota - kertakaikkiaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Illallinen Sveaborgissa, ”odottamattoman ankarat” turvatoimet – venäläismediassa Putinin vierailun päärooliin nousi kuitenkin Yhdysvallat

Helsinki ja Suomi esiintyivät uutisissa pääosin näyttämönä, jolta Putin kommentoi asioita, joita hän olisi voinut kommentoida missä vain.

MOSKOVA

VENÄLÄISMEDIA uutisoi laajasti presidentti Vladimir Putinin keskiviikkoisen Helsingin-vierailun, kuten se raportoi kaikki muutkin Putinin viralliset tekemiset.

Helsinki ja Suomi esiintyivät uutisissa kuitenkin pääosin näyttämönä, jolta Putin kommentoi asioita, joita hän olisi voinut kommentoida missä vain.

Venäläismedia toisti presidenttien lausunnot, ettei maiden välillä ole nyt ongelmia. Asia oli sillä kuitattu. Myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön venäjänkieliset tervetulotoivotukset kerrottiin laajalti.

TAPAAMISPAIKKAA kuvailtiin tarkkaan.

Komsomolskaja Pravda kutsui turvatoimia ”odottamattoman ankariksi” ja kertoi muun muassa katujen sulkemisesta.

”Miksi? Ei tiedetä”, työkseen Putinin kanssa matkustava lehden Kremlin-toimittaja Dmitri Smirnov kirjoitti.

Suomenlinnasta käytettiin järjestään ruotsinkielistä nimeä Sveaborg. Presidentit menivät sinne illallisille Kultaranta VIII -aluksella, joka Izvestija-lehden mukaan muistutti etupäässä James Bondin veneitä.


Keskiviikkoiltana monet verkkosivustot uutisoivat presidenttien illallisen menun heti kun tasavallan presidentin kanslia oli sen julkaissut. (Kotimaista järvikalaa, maa-artisokkakeittoa ja heinäsorsan rintaa keltavahverokastikkeessa. Jälkiruoaksi tuoreita Kultarannan marjoja ja mesimarjasorbettia.)

Useat venäläismedia myös kertoivat tapaamispaikan eli Presidentinlinnan olleen vanha Venäjän keisarin palatsi. Television ykköskanava näytti kuvaa Presidentinlinnan vanhasta samovaarista.

VENÄLÄISMEDIAN uutisissa pääroolissa olivat keskimatkan ohjukset ja Nord Stream 2, joista venäläistoimittajat kysyivät tiedotustilaisuudessa.

Näihin kysymyksiin vastatessaan Putin arvosteli Yhdysvaltoja ja vihjaili sen käyttävän liittolaisiaan hyväkseen. Hänen mukaansa Yhdysvaltain irtautuminen keskimatkan ohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta pakottaa Venäjän kehittämään uusia ohjuksia.

Hän myös syytti Yhdysvaltoja sopimuksen rikkomisesta Yhdysvaltain vielä siihen sitoutuessa, koska hänen mukaansa Yhdysvaltain tämän viikon ohjuskoe tapahtui ”liian pian” irtautumisen jälkeen.

Hän myös sanoi Venäjän vastaavan, jos tai kun Yhdysvallat tuo keskimatkan ohjuksia Eurooppaan.

Television ykköskanava liitti ohjukset Suomeen kysymällä Niinistöllä EU:n puheenjohtamaan presidenttinä, mitä Eurooppa tekee, jos Yhdysvallat tuo keskimatkan ohjuksia Eurooppaan. Niinistö vastasi, ettei Yhdysvallat hänen tietojensa mukaan ole niitä tuomassa.

Yhdysvallat perusteli irtautumistaan sopimuksesta sillä, ettei Venäjä noudattanut sitä.

Nord Stream 2:sta Putin sanoi uskovansa sen valmistuvan, vaikka Yhdysvallat sitä vastustaakin.

VALTIOLLINENKIN venäläismedia raportoi myös suomalaistoimittajien kysymyksen Moskovan mielenosoitusten kovaotteisesta hajottamisesta ja Euroopan neuvoston sääntöjen noudattamisesta.

Putinin vastaukset tosin toistettiin sellaisinaan. Putin sanoi, että kaikessa on noudatettu ihmisten oikeuksia ja lakeja. Hän myös väitti opposition ehdokkaiden väärentäneen asiakirjoja ja lisänneen kannattajalistoilleen ”kuolleita sieluja”. Putin myös sanoi, että lakeja rikkovia rangaistaan.

Putin myös sanoi, ettei Venäjän ole mikään pakko olla Euroopan neuvoston jäsen. Moni media teki siitä oman uutisensa, myös hallituksen virallinen lehti Rossijskaja Gazeta.

Opposition mukaan kaikki paperit olivat kunnossa. Sen mukaan myös laki mielenosoitusten ennakkoluvasta rikkoo Venäjän perustuslakia. Poliisin kovin ottein hajottamat mielenosoitukset ovat myös olleet rauhallisia.

Kommersantin mukaan Putinin vastaukset vahvistivat viimeisillekin, että hän hyväksyi mellakkapoliisin toimet. Joillakin kun sen mukaan oli ”illuusio”, että kovista otteista oli päätetty Putinin selän takana.

Valtiollinen Rossijskaja Gazeta huomautti kysymyksen olleen sama kuin maanantaina Ranskassa.

Kommersant totesikin, että Putin saa varautua vastaamaan tähän kysymykseen ulkomaanvierailullaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti