perjantai 30. elokuuta 2019

Mitä tänään tähänä asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen odottelimme nuohoojaa. Nyt on kyseessä kukaties tärkein nuohous sitten vuoden 1982 päärakennuksemme valmistuttua.
Miksi?
Siksi että päärakennuksemme massiivista, varaavaa takkaa on tuunuttu enemmän kuin koskaan. Nimenomaan nuo poskikanavien tuhkaluukut ja niiden kautta poskikanavien kunnolla puhdistaminen on tärkeää. Toivottavasti sitä myöten saamme takan taas kunnolla toimimaan - "vetämään"...

Kyllä - nuohooja kävi hiukan etuajassa ja samanaikaisesti alkoi vesisade. Kävimme vielä kertauksen vuoksi läpi takan historian.
Homma hoitui asiallisesti, rapaamista ja imuroimista riitti, sillä nyt käytiin läpi myös Pikkupuolen piippu ja tulisijat.

Lähtiessään nuohooja totesi, että kyllä nyt pitäisi vetojen parantua, sillä iso tuhkaimuri on lähes täynnä tuhkaa. 
No - viimeistään vuoden pääsemme asiasta taas keskustelemaan - hyvä niin. 

Illalla tavoitteeni on kokeilla takan lämmitystä varovaisesti. Ilmanala ei tosin ole otollisin asialle mutta siltikin...
En malttanut odotella iltaa. Hyvältä näyttää, eiköhän tuo lämmityskausi kohtapuolin käynnisty hyvissä merkeissä.

Muuten - kävimme hetki sitten kaupoilla. Vaimoani odotellessa Pohjoisrantakadulla S-Marketin edustalla tein havainnon, että ainakaan viiteentoista minuuttiin ei ainutkaan pyöräilijää ajellu pylvästetyllä "pyöräilykaistalla". 
Sen sijaan jalkakäytävällä meni mennen tullen ainakin parikymmentä pyöräilijää - lujaa. Näyttää siltä, että pyöräilijät eivät ole vielä löytäneet uutta baanaa...

Niin - remonttimiehemme kävi antamassa väliaikatietoja: Remontti Kalkkinokan rivitalohuoneistossa etenee sovitun mukaisesti - hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti