perjantai 9. elokuuta 2019

Iltapäiväongella tänään...

Viime aikoina on ollut niin paljon ylimääräistä ajateltavaa - lähinnä edesmennen veljeni rivitaloasuntoon tehtävä pintaremontti - että piti lähteä vesille rauhoittumaan.

Päätin lähteä poikkeuksellisesti iltapäiväongelle. Vaikka oli taas "huonosuuntainen" tuuli > kevyt pohjoistuuli. Muutoin ilma oli siedettävä.
Pistin haalarin alle villahousut ja villapaidan, hain ostomatopurkin kellarista, ajoin Hahtisaaren venesatamaan. Vesi oli edelleen matalalla.

Ajelin Kojukallion väylälle ja annoin Kiikelin suunnasta puhaltavan tuulen viedä minua Selkäsaaren pohjoisrantaa päin. Pistin kaksi jigionkea veteen. Tuli pari ahventa. Ajelin rannasta varovaisesti takaisin väylälle, uppopuita oli taas näkyvissä.

Annoin tuulen viedä vielä toisen kerran. Tuli pieni, ihan syötävänkokoinen hauki. Matalassa vedessä alkoi olla syöntiä. Ankkuroiduin ja keskityin onkimaan. En ole koskaan ollut onkimassa näin matalassa vedessä, se kannatti.
Otin jigionkien lisäksi särkipilkinkin esiin ja siihen hyvä madon. Ei tullut särkiä mutta ahvenia - useitakin ja samalla madolla. 
Ahvenet olivat syönnillään. Olisivat vaan saaneet olla astetta suurempia.

Pieniä ahveni päästin takaisin mereen ja osittain yritin syöttää neljää lokkia, jotka olivat tulleet - taas - katselemaan touhujani. 

Sisäsatamasta kuului musisointia. Laila-laiva näytti menevän Laitakariin.

Ajelin tyytyväisenä takaisin Hahtisaareen ihaillen samalla Kemin lookkia mereltä katsottuna. 

Autoon noustessani sain ajatuksen, että soitanpa Tervaharjun Puukeisarille, josko tuore kala kelpaa. Kyllä kelpasi, joten koukkasin Tervaharjun kautta. Kyllä siinä pienelle perheelle oli aterian jopa kahdenkin tarpeet.

Ihan hyvä iltapäivän onkireissu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti