perjantai 2. elokuuta 2019

Mitä tänään tähän asti> mm. päiväongella...

Kirjoitin eilen muun muassa seuraavaa: Huomenna perjantaina illansuussa lähden kuuntelemaan Satama Open Air musiikkia illansuussa Selkäsaaren pohjoispään merialueelle - kaksi jigionkea ja kesäpilkki on vedessä. Toivottavasti saan ns. särkipilkillä sen särjen, jotta pääsen isoja ahvenia nostamaan...

Suunnitelmat muuttuivat.

Kuultuani, että kalakaverillani on tänään lapsenlapsipäivä eikä hänellä ole mahdollisuutta lähteä kököttämään veneeseen, päätin lähteä poikkeuksellisesti päiväongelle. Päiväongelle vaikka oli kylmä ilma, kova tuuli ja sekin aivan väärästä suunnasta.

Pistin haalarin alle villahousut ja villapaidan, hain ostomatopurkin kellarista, ajoin Hahtisaaren Nesteen kautta hahtisaaren venesatamaan. Vesi oli tosi matalalla.

Ajelin Kojukallion väylälle ja annoin Kiikelin suunnasta puhaltavan tuulen viedä minua Selkäsaaren pohjoisrantaa päin. Pistin kaksi jigionkea veteen. Tuli pieniä ahvenia. Ajelin rannasta varovaisesti takaisin väylälle, sillä tämän tästä vilahteli uppopuita aika korkean aallokon keskellä. 
Annoin tuulen viedä vielä toisen kerran. Sitten ajoin taas "keskelle ei mitään", ankkuroiduin ja keskityin onkimaan.

Kieltämättä välillä alkuvaiheessa kävi mielessä, onko tässä loppujen mitään järkeä eli olla kalassa tällaisella ilmalla, ven humpasi tuulella aikalailla.
Pientä ahventa tuli, päästin ne takaisin mereen ja osalla yritin syöttää viittä lokkia, jotka olivat tulleet katselemaan touhujani. Ei tullut ns. särkipilkillä särkeä mutta pieniä ahvenia. Uhrasin yhden pienimmistä syötiksi - toiveissa isot ahvenet.

Se toimi, vaikka ihan ennätyskaloja ei tullutkaan. Kyllä meriahventa tuli sen verran, että pieni perhe voi syödä niitä savustettuna vaikka "yli kylkiensä"...

Sisäsatamassa viriteltiin musiikkitouhuja.

Ajelin suhtkoht tyytyväisenä takaisin Hahtisaareen. Huomasin, että jotkut ovat intoutuneet syöttämään maissa sämpylänpalasilla, lokkeja, tiiroja ja variksia - huvinsa kullakin. Tätä kirjoittaessani ahvenet ovat jo pakastimessa.

Ihan hyvä päiväonkireissu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti