sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kevyttä sunnuntaipohdiskelua hiuksista ja partakarvoista...

Kevyttä sunnuntaipohdiskelua hiuksista ja partakarvoista...

Kävin Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä Kemissä perjantaina 09.08.2019 klo 9-11 välisenä aikana.
Lehtori Tiina Mattila toteutti demoesityksen viidelle oppisopimusoppilaalle leikkaamalla hiukseni ja siistimällä täyspartani. Erinomaisen mielenkiintoinen tapahtuma, jossa koko ajan oli erittän vuorovaikutteinen ote opettajan ja oppilaiden välillä, johon luonnollisesti minäkin vähin osallistuin.
Tapahtuman jälkeen olin viimeisen päälle hiusten ja täysparran osalta huolitellun näköinen. Tuntui siltä, että jokainen hiussuortuva ja partakarva oli oikeanmittainen ja ojennuksessa.
Kysymyksessä oli klassinen miesten hiustenleikkuu ja siihen kuuluva täysparran siistiminen.

Katsoin hetki sitten netistä, että ihmisellä on keskimäärin 100.000 hiusta ja kukaties partakarvojakin lukumääräisesti kolmannes-puolet edellisistä luvuista. Ne kasvavat sentin-puolitoista kuukaudessa.

Niin edellinen oletuksella, jolla päässä hiuksia ja yleensä partakarvoja kasvaa, se on kovin yksilöllistä. Molemmilla on puolensa.

Edellisestä huolitteluoperaatiosta on kohta puolitoista viikkoa aikaa, joten hiuksiini ja kokopartaani on tullut muutama millimetri lisää kasvua. Tasaisestiko? Ei - kaukana siitä.
Ja haituvat ovat luonnollisesti eri kasvuvaiheissa - osa syntymässä ja osa kuolemassa eli irtoavat kokonaan pois aikanaan.

Totta! Aamulla katsellessani naamavärkkiäni peilistä totesin, että jo nyt on havaittavissa hyvin eripituista kasvua. 
Yllätyin itsekin, koska rapiat viikko sitten jokainen hiussuortuva ja partakarva oli jotakuinkin tasamittainen > "tasapäinen"...

No eipä siinä muu auta, kuin ottaa Fiskarsit käteen ja vähän tasoitella, jos epätasaisuus alkaa häiritä...

Havainnekuva, mitä ihon alla tapahtuu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti