torstai 29. elokuuta 2019

Vapaapäivä kirjoittamisesta eilen keskiviikkona 28.08.2019 ja vähän muutakin...

Tosiaan - päätin pitää vapaapäivän kirjoittamisesta eilen keskiviikkona 28.08.2019...

Holpaisen Jyrki, lvi-asiantuntija Ammattiopisto Lappialta soitti heti aamulla. Hän on jo viitisentoista vuotta sitten ehdottanut, että asennetaan päärakennukseemme käyttövesiputket pintaan - varmuuden vuoksi.
Asia on siirtynyt/siirretty. No se ei ole myöhäistä vieläkään. Sovimme, että he käyvät paikan päällä vilkaisemassa tilanteen. Samalla voisimme saada asennetuksi yhden ylimääräisen ulkovesipostin ja kunnostaa toinen nykyajan vaatimusten mukaiseksi.

Olihan sitä eilenkin monenlaista työntynkää: Perinteisten aamutoimien jälkeen kävin tekemässä edullisia ostoksia Kemin Tokmannilla. Ruokaostosten lisäksi ostin laajan jigikoosteen. Tuli tunne, että Selkäsaaren pohoispään merialueen ahvenet ovat kyllästyneet minun yksivärisiin jigeihin.
Iltapäivällä kävin myös Karjalahdella Prismassa. Ostin yhden purkin Master-onkimatoja ja viiltosuojahansikkaat. 
Olen käyttänyt tänä vuonna ainoastaan osto-onkimatoja, ne ovat toimineet hyvin. Niitäkin pitäisi käyttää tuoreina...

Tarkistin Pikkupuolen palo- ja häkähälyttimen, patterit vaihdettiin varmuuden vuoksi.

Vaimoni on poiminut lähes puhtaiksi marjapensaat. Ne ovat pusseissa pakastimessa.

Tänään perinteisten aamutoimien jälkeen päätin istahtaa kaikeessa rauhassa päärakennuksen terassilla ja nauttia kauniista alkusyksyn aamusta, vaimoni meni lähimetsään pikkulenkille.

Käväisin katsomassa Forecan kymmenen päivän sääennustetta tietokoneen näytöltä. 

Sen mukaan lauantaina 07.09.2019 näyttäisi olevan kaunis ilma: Aurinkoista ja kevyitä tuulia. 
Asia kiinnostaa siksi, että silloin on Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n Jähti-risteily Sarveen, jonne olemme aikanaan ilmoittautuneet. 
Sihteeriltä saamani alustavan tiedon mukaan laiva on ilmeisesti täynnä eli 36 matkustajaa + miehistö - hyvä niin.


Kävin hetki sitten Kemin kaupungintalolla jututtamassa kaupungingeodeetti Paulus Rantajärveä. Mukava juttutuokio, jossa kävimme läpi mm. Selkäsaaren kesämatkailuun ja virkistyskäyttöön liittyviä asioita. Paulus kertoi myös, että lähitontti on "kepitetty" - hyvä niin. 
Pauluksen kanssa keskustelun yhteydessä huomasin toistavani sanontaa:" Jos olisin nuorempi mies niin... ".

Samalla reissulla käväisin Arennan uudessa toimistossa Kauppakadulla juttelemassa Kirsi Hytösen kanssa. Asia liittyi Kalkkinokantie 25 A 2-asuntoon. Kirsi on kyseisen asunto-osakeyhtiön isännöitsijä. Juttelimme mm. remontti- ja vakuutusasioista. Ihan asiallinen juttutuokio sekin...

Hetki sitten päärakennuksen terassilla vaimoni kanssa istuessani totesin:"Pitäisiköhän lähteä käväisemään Selkäsaaressa ihan muuten vaan?"









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti