maanantai 12. elokuuta 2019

Ruotsin Haaparannalla tänään...

Olemme viimeksi käyneet Haaparannalla maanantaina 17.06.2019. Eilen päätimme lähteä käväisemään Haaparannalla alkusyksyostoksilla...
Tänään ajelimme aika vauhdikkaasti tihkusateessa/kunnon sateessa mennen tullen. Liikennettä oli jonkin verran. Vain muutamat kiireisimmät autoilijat ajoivat ohitsemme.
Tie oli erittäin hyvässä kunnossa, ilman ja tiepinnan lämpötila +13 ja +16 Celsiusasteen välillä.

Ankean näköinen tuo "Barents Center"-monttu, vesilammikko!

Jälleen Haaparannalla perinteinen ICA MAXI- käynti. Hyllyssä oli taas "kaksipistekasi" tummaa janojuomaolutta. Sitä oli ostettava, se on edullista, vaikkakin hinta oli edellisestä kerrasta noussut yli 30 kruunun (kuusi kpl 0,5l tölkkiä). Myös muut perinteiset ostoksemme tehtiin ja vähän uutta heräteostosta "makeannälkään". 


Lähtiessämme, autoon tavaroita takakonttiin lastatessamme kuulimme tutun äänen. Tuttavamme - kova kalamies Kaakamosta kertoili kuulumisia. Oli alustavasti puhetta, että hän tulisi vaimonsa kanssa kyläilemään Haukkarin Kainuunkadulla jossakin vaiheessa syksymmällä.

Käynti Systembolagetissa - sielläkin tuttuakin tutummat ostokset. Vähän oli tihkusateessa  väkeä liikkeellä!

Tuttu käynti IKEA:ssa, vaimoni teki lenkin ostoskärryn kanssa ja minä istuskelin tuloaulan sohvalla. 
Olin saanut ICA MAXiin puhelisoiton Kemin kaupungingeodeetiltä Paulus Rantajärveltä. Kerroin soittavani myöhemmin.
Nyt oli havillista aikaa vaimoani odotellessa. Sovimme erään tapaamisen ajankohdan tämän viikon keskiviikkoaamulle.

En nähnyt tällä kerralla kuin yhden tutun pariskunnan. Teimme tutun heräteostoksen eli IKEA:n tuttuja ja turvallisia lihapullia.

Juuri sillä hetkellä sain puhelimeni soi. Tuttu naishenkilö - väärän koivun takaa sukulainen Raumalta - kertoi olevansa miehensä kanssa Kemissä. Aikovat huomenna käväistä Haaparannalla. Sovimme alustavasti, että he tulevat pistäytymään iltapäivällä meillä Haukkarissa... 

Ajelimme "vihreässä aallossa" suoraan moottoritielle. Moottoritiellä olimme havaitsevinamme, että kromirekkoja oli aika tiheään liikkeellä - hyvä niin. Oli aika kova vesisade, jopa niin että ns. vesiliiro oli aika-ajoin lähellä toteutua.

Ihan mukava pistäytyminen Haaparannalla taas kerran, mutta ilmeisesti lähitulevaisuudessa harvennamme entisestään siellä käyntejämme....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti