sunnuntai 4. elokuuta 2019

Lomamatka 20.-27.07.2019 - Kemi-Helsinki-Lontoo-Pariisi-Helsinki-Kemi - loppupohdiskelua...

Toteutimme lomamatkan 20.-27.07.2019: Kemi-Helsinki-Lontoo-Pariisi-Helsinki-Kemi.

Nyt on vielä kevyen loppupohdiskelun hetki:
Olimme pääsääntöisesti tyytyväisiä matkaamme, koska olimme jo vuosia aikaisemmin juuri vastaavantyyppistä matkaa suunnitelleet. Euroopan levottomuudet siirsivät matkamme toteutuksen.
Olimme erittäin tyytyväisiä siihen, että mitään ikäviä tapahtumia emme joutuneet kokemaan. 
Ainoastaan tuo Pariisissa tapahtunut lievä "kuurokusetus" ja tuo mitätön 20 euron menetys olisi saanut jäädä tapahtumatta. Mutta otetaan opiksi...

Luonnollisesti murheellisena jouduimme toteamaan, miten kurjissa olosuhteissa kadulla olevat/asuvat ihmiset joutuvat elämään. Se on asia, johon satunnainen matkailija ei voi luonnollisestikaan vaikuttaa, muutamat kolikot kuppiin ei asiaa juurikaan edistä. Se on vain ja ainoastaan symbolinen myötätuntoele.
Toisaalta äärimmäinen vauraus ja loisto pistävät mietityttämään maailmassa vallistsevaa epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoa.  

Niin kuin matkamuisteluistani on aistittavissa nuo tympeännöyryyttävät lentokenttätapahtumat = matkustajien kävelyttäminen "karjalaumamaisesti" siksakkia, todennäköisesti aiheuttavat sen, että siirrymme takaisin Inter Rail-matkailijoiksi hiukan aiempaa kevyemmällä varustuksella ja kevyemmällä ohjelmalla.

Toinen vaihtoehto on se, että odotamme sitä - epätodennäköistä vaihtoehtoa - että pääsemme Kemistä lentämään suoraan lomakohteeseen.

Kolmas vaihtoehto voi olla se, että emme lähde enää yleensäkään ulkomaanmatkoille, kotimaanmatkatkin taitavat jäädä vähille. 


Todennäköisesti emme ainakaan lähde enää nyt toteutetun tyyppiselle ryhmämatkalle. Jos lähdemme ryhmämatkalle, ryhmän täytyy olla meille tutuista henkilöistä koostunut.

Kemissä on hyvä elää/asua ja Selkäsaari ja lähivedet ovat matkakohteina ihan nokko. Toki käymme edelleen muutaman kerran vuodessa Ruotsin Haaparannalla...

Olimme tyytyväisiä siihen, että selvisimme matkasta - lievää iltaväsymystä lukuunottamatta - kohtalaisen hyvin. 
Tuo mukana aika-ajoin raahattu suuri matkalaukku oli virheratkaisu, se ei enää toistu, jos olemme matkalla. Turhaa, käyttämätöntä tavaraa oli matkalla taas kerran mukana.


Täytyy miettiä noita kännykkäratkaisuja. Höyryälykännykät eivät toimineet matkallamme.
Itse menen jututtamaan kännykkäkauppiaita seuraavan aktiviteettipyräykseni yhteydessä.

Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että sauvakävelykepit herättivät jonkin verran kiinnostusta. 
Todettakoon, että emme Lontoossa emmekä Pariisissa nähneet vastaavia eipä noita tosin näkynyt Helsingissäkään. Erilaisilla muilla kepeillä ihmisiä toki oli liikkeellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti