tiistai 17. syyskuuta 2019

Perinteinen tonttihyötyliikunta tehty...

Kyllä - perinteisten aamutoimien jälkeen pistin työhaalarin päälle ja "syöksyin" pihalle. Ruohonleikkuriin tankki täyteen, kuulosuojaimet korville, ryypyt koneeseen ja ei kun menoksi...
Ensimmäisenä kävelin koneen perässä tienvarren ojanpenkat. Tuttu tilanne/näky - koiranpaskaa oli taas kertynyt matalaan ruohikkoon mukavasti. Varmaan nuo ohi kulkevat, kymmenet koirantaluttajat ajattelevat meidän parastamme - ei tarvitse lannoittaa ostolannoitteilla ojanpenkkoja. 
Ainoa tympeä asia on siinä, että ohi kulkevat lapset uein kömyävät ojanreunoja pitkin...

Niin - toistaiseksi vuodesta 1981 lähtien - olen nähnyt kahden koirantaluttajan keräävän lemmikkinsä jätökset pussiin.

Naapuri lähti autollaan liikkeelle, aukaisi ikkunan ja kysyi:"Onko Pakkanen käynyt?" Sekunnin murto-osan mietin, kuka ihmeen Pakkanen ja kysyinkin:"Niin kuka Pakkanen?" Sitten hoksasin:"Niin onko ollut pakkasta? Ei mielestäni ole... ." 
Naapurilla on vakituinen asunto oikeastaan Tervolan Louella. Siellä oli jo Pakkanen käynyt. Perunat ovat vielä maassa. Kerroin, että nostimme perunat jo viikko sitten tontinkulmalta kellariin.

Tätä kirjoittaessani tonttihyötyliikunta on tehty. Viimeinen ruohonleikkaus tälle kesälle/syksylle.

Kävi takaraivossa ajatus, että lähden käväisemään merellä...

Niin - illansuussa tuntui tuo ilma sen verran viileältä ja tuuliselta, että ei hotsettanut kuitenkaan lähteä. Lähinnä olisin mennyt katsomaan, onko Unto Kärjen kaivikone näkyvissä Selkäsaaren pohjoispäädyssä. Pyydän Untoa siirtämään muutaman kiven ja kukaties "tallaamaan" hiukan kulku-uraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti