perjantai 13. syyskuuta 2019

Meriajelua ja ongella istumista tänään...

Päätin lähteä Selkäsaaren länsirannalle vilkaisemaan, onko Unto Kärki kaivinkoneensa kanssa saapunut saaren pohjoispäätyyn töihin.
Hahtisaareen saavuttuani näin, että Unton auto oli parkissa ja vene oli pois kakkoslaiturista, joten ajelin Hahtisaaresta suoraan Lehmikiven karikon tuntumaan. Ei sattunut minun silmiini kaivinkone kuljettajineen.
Päätin kääntyä takaisin. Tuuli oli sopivasta suunnasta, joten annoin sen kuljettaa venettä Kojukallion ohi kulkevaa väylää - niin ja tietysti pari jigionkea oli vedessä. 
Ahvenet eivät olleet kiinnostuneita tonttimme matopellosta kaivamistani madoista. Ajoin taas Selkäsaaren pohjoispäädyn vesialueella lähelle rantaa ja annoin tuulen kuljettaa venettä. Pari pientä ahventa. Ankkuroiduin ja pistin särkipilkinkin veteen.

Eipä juuri mitään paitsi mielenkiintoinen tapahtumasarja: Toisen jigiongen koho meni nopeasti pinnan alle. Kyllä - kala, ihan hyväkokoinen ahven, mutta sen perässä oli "lähes kiinni" hauki. 
Sain ahvenen ylös. Tutkin sitä sen verran, että sen pyrstö oli rispaantunut, hauki oli saanut sen verran otetta siitä. Eipä tällaistakaan ole aikaisemmin tapahtunut.
Sain taas muutaman ahvenen. Yhden pienen viipaloin syöteiksi. Eivät olleet isot ahvenet liikkeellä.

Oli aika kova tuuli, joten ajelin Kojukallion pohjoispäädyn läheisyyteen suojaan. Yksi ahven lisää. Tein päivän hyvä työn ja päästin kaikki ahvenet ämpäristä takaisin mereen...

Ajelin takaisin Hahtisaareen. Tommi oli lähdössä Selkäsaareen. Oli hyvin varustautunut, sadeasu päällä. Se olikin tarpeen, sillä vastainen tuuli oli aika navakkaa, joka tiesi aikamoisia pärskeitä...

Päätin, että en lähde ongelle ennen kuin pakastimessa olevat kalat on syöty tai pois annettu. Se saattaa merkitä sitä, että onkireissut tältä kesältä/syksyltä on tehty.

Todennäköisesti seuraavalla kerralla mökille mennessämme vien kalastusvehkeet varastoon odottamaan ensi alkukesän kunnostustoimenpiteitä. Katiskathan ovat olleet maissa melkein koko kesän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti