sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen pistin muutaman päivän tauon jälkeen päärakennuksen takkaan tulet, vaikka ilma on kaikkea muuta kuin otollinen - sataa ja on matalapaine. Kokeilin tällä kerralla ns. päältä sytyttämistä. Kyllä se toimii, tosin puita taisi olla takassa taas liikaa.

Tätä kirjoittaessani kävi mielessä eilinen Jähti-risteily Sarveen. Lähtiessämme Sarvesta juttelin minulle aikaisemmin tuntemattoman nuorenparin kanssa. Katselimme etäällä näkyviä tehtaita.
Sanoin:"Täältä mereltä on hienoa katsella ja ihmetellä, että Meri-Lapin alueelta, lähinnä Kemi-Tornio-teollisuuslaitoksista saadaan lähes kymmenen prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Tarkka luku lienee tällä hetkellä noin kahdeksan prosenttia."

Tulihan se luonnollisesti puheeksi myös Metsä Groupin uusi biotuotetehdasinvestointi.

Nuoret tuntuivat epäilevän, tuleeko se Kemiin. Itse totesin, että kyllä tulee. Lisäsin lisäksi, että tehtaan kylkeen saattaa tulla vielä jotain aivan uuttakin, lisätyöllistävää tuotantoa...

Kippari-Ollin kanssa juttelin Kemin sisäsatamaa lähestyessämme merkkaamattomista karikoista. Kaksi kukaties tunnetuinta ovat Laitakarin ja Mansikkanokan välissä, entisen hinausväylän kupeessa oleva ja toinen Syväletosta hiukan Ajoksen suuntaan oleva karikko. Molemmat merikartassakin 0,3 m karikkoja...

Juttelimme myös Selkäsaaren pohjoispään laiturin mahdollisesta sijainnista. Kyllä yhteinen näkemys oli, että se on Pohjoislaiturin vesialueella, poukamassa.

Se siitä.

Nyt on niin harmaa ja sateinen päivä, että taitaa mennä ihan vaan olemiseksi sisätiloissa. Tosin tätä kirjoitusta lopetellessani ilma näyttää hiukan kirkastuvan.

Niin - kirjoitin 29.08. alla olevan tekstin:

Minultakin on kysytty, mitä mieltä minä olen lähestyvästä Keskustan puheenjohtajavalinnasta. Kouvolassa Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessahan se kohta ratkeaa. Se on kahden K/K kauppa. Kaikkonen tai Kulmuni...


Totta kai merilappilaisena toivoo Keskustan toimintaan uusia tuulia ja uutta nostetta. Mielestäni Katri Kulmuni edustaa em. osa-alueita erinomaisesti. 

Niinhän siinä kävi, että Katri Kulmuni tuli valituksi Keskustan puheenjohtajaksi ja loppujen lopuksi selvin numeroin - hyvä niin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti