torstai 12. syyskuuta 2019

Euralaiselta Jujo Thermalilta iso tuotekehitysinvestointi – paperinen vaihtoehto muoville elintarvikkeiden joustopakkauksiin...

Hmmmmm - niinpä - tuttu paikkakunta, tuttu tehdas. Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että olin opskeluaikana ja valmistuttuani töissä silloisessa Oy A.Ahlström Ab:n Kauttuan hienopapetitehtaalla vuosina 1969-72. Sain erittäin hyvää kokemusta hienopaperin, nimenomaan erikoispapereiden valmistuksesta.

Em. paperilajeja ajettiin nykymittapuun mukaan pienillä > kapeilla ja hitailla paperikoneilla mutta erittäin suurella ammattitaidolla. Minulla on em. ajanjaksosta erittäin myönteiset, ikimuistetttavat muistot...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Euralaiselta Jujo Thermalilta iso tuotekehitysinvestointi – paperinen vaihtoehto muoville elintarvikkeiden joustopakkauksiin

Uudenlaisen pakkausmateriaalin teollinen tuotanto on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.
Pakkausmateriaalit


Jujo Thermal
Jujo Thermalin Euran Kauttuan tehtaasta tulee uuden tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta.Antti Laakso / Yle
Euran Kauttualla erikoispapereita valmistava Jujo Thermal Oy tekee viiden miljoonan euron investoinnin uuden pakkausmateriaalin valmistamiseen.
Jujo Thermal kertoi keväällä kehittävänsä tuotetta yhteistyössä Tampereen yliopiston paperinjalostus- ja pakkaustekniikan laitoksen kanssa.
Uudenlaisella erikoispaperilla voidaan korvata pakkausten muoviset tai alumiiniset suojakalvot. Tavoitteena on vähentää muovin käyttöä elintarvikkeiden joustopakkauksissa.
Investointi kohdistuu laitteiston ja laaduntarkkailun kehittämiseen. Uuden tuotesarjan teollinen tuotanto on tarkoitus aloittaa ensi vuoden kesäkuussa.
Jujo Thermalin omistaa japanilainen Nippon Paper Industries -yhtiö. Eurasta tulee uuden tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta.
Jujo Thermalista kerrottiin äskettäin, että Kauttuan tehtaiden yt-prosessi on lopetettu. Kesäkuussa alkaneille neuvotteluille ei ollut enää tarvetta, kun tehtaan tilauskanta parantui huomattavasti alkukesästä.
Jujo Thermalilla on noin 200 työntekijää ja toimihenkilöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti