maanantai 23. syyskuuta 2019

Jatko-osa - mitä tänään tähän asti...

Tulin hetki sitten Kemin kaupunginvaltuuston kokouksesta. Aluksi ryhmäkokous klo 15.00-16.30. Kahvittelu ja sitten infoa Kemin työllistämistoimenpiteiden vaikutuksista klo 17.00-17.55 Mikko Kesä Oy:n konsultin Mikko Kesän toimesta. Ihan asiallinen ja mielenkiintoinen esitys.

Varsinainen valtuustokokous alkoi klo 18.00 ja kesti lähes klo 21 saakka.

Totta - isoja, tärkeitä asioita, jotka ovat kohta luettavissa mediassa. Tutustuin samalla valtuustosalin uuteen tekniikkaan, kirjautumiseen ja äänestykäyttäytymiseen. Turhaa jaarittelua ja turhia äänestyksiä. Istuimet olivat yhtä epämukavat kuin ennenkin.

Valtuuston suurin ryhmittymä ehdotti puheenjohtajalle 10 minuutin neuvottelutaukoa.
Sen saatuaan tauko venähti jotakuinkin 25 minuuttiin.

Pääsin juttelemaan tauon aikana myös muiden ryhmien edustajien kanssa. Kerroin eräälle kuntavaikuttajalle, että viime kuntavaalien jälkeen - ikärasismin ja nuoruuden ihannoinnin jälkimainingeissa - ajattelin jättäväni kuntapäättäjän työt tähän valtuustokauteen.

Sanoin hänelle, että nimenomaan lautakuntatyöskentelyssä olen havainnut iän tuomasta kokemuksesta olevan suurta hyötyä. Kokemuksen puute paistaa läpi monien untuvikkolautakuntajäsenten toiminnasta.

Hän totesi yksiselitteisesti:"Kyllä kilometrejä täytyy löytyä mittarista."  

Mainitsin hänelle, että pistän vakavasti harkintaan asettua ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa, mikäli tunnen olevani - omasta mielestäni - edelleen täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Niin - kotiin tultuani totesin vaimolleni, että olin miehistä selkeästi "ylipukeutunut". Kenelläkään muulla ei ollut havaintojeni mukaan pukua päällä ja kravattia kaulassa. No toki ei minullakaan kuin tuo harmaa arkipuku... 

Se siitä - huomenna lähden vaimoni kanssa käväisemään Selkäsaaressa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti