keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Vanhankansan mies modernissa kuosissa...

Tunnustan, että tunnen olevani vanhankansan mies modernissa kuosissa. Mistä tällainen ajatus?
Siitä, että usein muistelen, jopa ihailen niitä aikoja, jolloin presidentit olivat Kekkosia. Kekkosen jälkeen meillä on ollut aika kevyttä kalustoa presidenttirintamalla paitsi nyt näyttää Sauli Niinistöstä kehkeytyvän taas aidosti "koko kansan presidentti".

Hän on mielestä parantanut koko ajan otettaan ja siksi toivonkin hänen pikapuolin ilmoittavan asettuvansa presidenttikilpaan vuodelle 2018. Jos ja kun hän ilmoittautuu, arvelen hänen tulevan valituksi jo ensimmäisellä kierroksella... 

Vanhankansan olemukseeni liittyy myös paikallisesti kaupunginjohtajakuviot. Itse olen syntyperäinen kemiläinen ja olen tehnyt pakollisen opiskelu- ja työkeikan Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. 
Muistelen lämmöllä edesmennyttä kaupunginjohtajaa Juhani Leinoa. Mielestäni hänellä oli ajatuksia muillekin jakaa. Tulin hänet tuntemaan väännettäessä Kemiin 1980-90-luvun vaihteessa jäähallia liikkeelle. Hänen virkaveljensä Keminmaan kunnan puolelta, myös edesmennyt Raimo Venäläinen oli hankkeessa mukana. Ollaanpa em. henkilöistä mitä mieltä tahansa, heidän ansiostaan Kemin Jungon alueelle nousi jäähalli.

Itse voisin vaikka kirjoittaa kirjan Kemin jäähallin kriittisimmistä syntyvaiheista em. aikana. Se oli mielenkiintoista aikaa, mikä ei löydy kuivista kokouspöytäkirjoista...

Juhani Leinon jälkeen kaupunginjohtajina ovat olleet aika äkkinäisiä tapauksia paitsi nyt näyttää siltä, että taas ollaan iskussa. Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen on tehnyt hyvää työtä virkamiesjohdon, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden avustuksella/tuella. Siksi oli erittäin tärkeää, että Kemin kaupunginvaltuusto päätti hänen jatkopestistään vaikkakin äänestystuloksin 29-14...

Ne, jotka äänestivät neuvoteltua sopimusta vastaan, eivät ymmärrä/hyväksy/kunnioita normaalia neuvottelu- ja/tai sopimusjärjestelmää. Ote hiukan lipesi kuntavaalihuumassa.

Niin - itse olen mielestäni modernissa kuosissa, sillä en ole koskaan seurannut aikaani niin tiiviisti kuin tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti