maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ajat muuttuvat ja toivottavasti itse siinä mukana...

Kirjoitan mielelläni tekstinpätkiä ajankohtaisista asioista ryyditettyinä omilla mielipiteilläni. 

Lehtiin - lähinnä yleisönosastopalstoille - aloitin kirjoitamisen 1960-luvun puolessavälissä.
Niinkuin olen aiemmin kirjoittanut, aluksi naputtelin tekstejä Remington-matkakirjoituskoneella, jonka olin ostanut opiekelemaan lähtiessäni.
Jossakin vaiheessa - 1970-luvun loppupuolella - oli käytössä muistaakseni myös jonkinlainen sähkökirjoituskone.

1980-luvun loppupuolella oli jo käytössä ensimmäinen tietokone näppäimistöineen, näyttöineen ja printtereineen. Tietokone oli varustettu alkeellisilla tekstinkäsittelyohjelmalla.
Tekstejä oli mahdollisuus tallentaa lerpuille ja sittemmin korpuille. 

1990-luvulla tietokoneisiin tuli lisää "potkua", ohjelmat kehittyivät ja tekstien, kuvien, videopätkien tallentamiseen tuli erilaisia mahdollisuuksia > kuvioihin tulivat mukaan mm. CD-levykkeet, muistitikut, DVD-levykkeet, jne. ... 

2000-luvun alkupuolella perinteiset tietokoneet monipuolistuivat, esiin tulivat voimallisesti myös läppärit, tabletit ja puhelinten kehitys on ollut valtava.

Alkaa olla runsauden pula.

Tekstin tuottamisessa minulla on pääasiassa käytössäni vanha, tuunattu lattia-/tornitietokone, litteä näyttö, perinteinen näppäimistö ja hiiri. Yhteys ulkomaailmaan on langattoman reitittimen kautta.

Mikäli tarvitsen tekstin paperille, käytössä on vanha musta-valkolaser-printteri, johon vasta ostin kasetin. Todettakoon, että kasetin hinnalla olisin saanut nykyaikaisen printterin "kaikilla mausteilla", mutta siihen "kulutuskierteeseen" en ainakaan vielä lähtenyt mukaan.

Oma työkaluni on ollut pitkään - vuosikymmeniä - sähköposti, sitä se on edelleen mutta vuonna 2014 otin käyttöön oman Blogisivun ja kuluvan vuoden eli vuoden 2017 alkupuolella Facebook- mahdollisuuden.

Muuhun en aio "sekaantua". 

Twitter kukaties olisi käyttökelpoinen, mutta en todennäköisesti osaa kirjoittaa niin lyhyesti eli korkeintaan 140 merkkiä...

Viime vuosina olen hyvin vähän kirjoittanut paikallisiin lehtiin. Miksi? Siksi, että tekstien läpimeno on erittäin vaikeaa. "Helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi kuin..." voi lähes nykytilasta avoimesti sanoa.

Niin - minulla on tallella tuo vanha Remington, sähkökirjoituskonekin ja ostamani "museokirjoituskone", erittäin vähän käytetty leveätelainen Adler, jolla en ole vielä kirjoittanut ensimmäistäkään tekstiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti