maanantai 13. maaliskuuta 2017

”Ei osaa käyttää sähköpostia tai hakukonetta” – Teknologiamiljardööri antoi täyslaidallisen Trumpille...

Hmmmmm - vai niin sano...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


”Ei osaa käyttää sähköpostia tai hakukonetta” – Teknologiamiljardööri antoi täyslaidallisen Trumpille

Mark Cuban sivaltaa julkisesti yhtä armottomasti kuin Yhdysvaltain istuva presidenttikin.
Donald Trump
Mark Cuban
Mark CubanRoger Askew / The Oxford Union / REX / AOP
AUSTIN, TEXAS Internet-yritysten johtohahmojen ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin välinen sanasota otti uusia kierroksia viikonloppuna alkaneessa South by Southwest -teknologiatapahtumassa Yhdysvalloissa.
Amazonin ja Netflixin suuromistaja Mark Cuban viihdytti jättiyleisöä pilkkaamalla Trumpin digitaitoja, joita hän pitää ilmeisen heikkoina.
– Ajatelkaa kuinka paljon tehokkaampi presidentti olisi, jos hän osaisi tehdä nettihakuja, Cuban veisteli.
Cuban kertoi henkilökohtaisista viestintäkokemuksistaan presidentin kanssa. Cubanin mukaan Trump ei ole koskaan käyttänyt sähköpostia.
– Kun olen lähettänyt hänelle sähköpostia, se on tulostettu. Sihteeri on sitten lähettänyt minulle sähköpostin liitteenä presidentin tulosteeseen käsinkirjoittaman vastauksen.
Trump ja Cuban ovat näykkineet tosiaan julkisuudessa jo pitkään. Helmikuussa Trump twiittasi, että ei pidä Cubania tarpeeksi älykkäänä presidentin virkaan, kun amerikkalaismediassa levisi huhuja tämän asettumisesta ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa.

Kaksi julkkista napit vastakkain

Cubanin lähteminen politiikkaan ei olisi yllätys, sillä hän on itse hyvin trumpmainen hahmo. Cuban on teknologiayrityksillä ja -sijoituksilla rikastunut monimiljardööri, mutta myös tosi-tv tähti ja urheilumoguli. Hän omistaa muun muassa NBA-joukkue Dallas Mavericksin.
Cuban ei torjunut ajatusta presidenttiehdokkuudesta jo 2020 myöskään South by Southwestin paneelissa. Hän antoi jonkinlaista tukea presidentin konservatiiviselle talouspolitiikalle mutta löysi siitäkin valuvikoja.
– Valmistava teollisuus ei tuo työpaikkoja niin kuin Trump luulee. Parhaat yritykset panostavat automaatioon ja uuteen teknologiaan, jotka vähentävät työpaikkojen määrää.
Erityisesti Trumpin sosiaalipolitiikka on saanut Piilaakson takajaloilleen. Internet-jätit metsästävät parhaita teknologiaosaajia palkkalistoilleen joka puolelta maailmaa, mutta Trumpin hallinnon tiukka maahanmuuttopolitiikka on vaikeuttanut työlupien hakemista ulkomaalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti