torstai 2. maaliskuuta 2017

Keskustan Kemin kunnallisjärjestön kuntavaaliohjelma 2017...

Sain sähköpostiviestinä alla olevan Keskustan Kemin kunnallisjärjestön kuntavaaliohjelma 2017-rungon. Ilmeisesti lähiaikoina - kukaties jo Kemin Kevätmarkkinoilla tai viimeistään ensi viikolla - jaossa on kyseisen puolueen symbolein varustettua paperitavaraa.

Alla oleva kuntavaaliohjelma on erittäin tiivistetty/pelkistetty versio verrattuna moneen aikaisempin vuosien vastaaviin ohjelmiin.

Olen viime aikoina lueskellut eri puolueiden kuntavaaliohjelmia ja todennut niissä olevan paljon samanlaisia asiakokonaisuuksia.




Lisää elinvoimaa Kemiin
Koko Kemi on pidettävä vetovoimaisena asuin- ja yritysympäristönä. Yrittäjyyttä on edistettävä ja työllisyyttä parannettava. Erityisesti nuorille on saatava töitä, jotta he voivat jäädä tai palata kotikaupunkiinsa.
Rakennuskantaa on peruskorjattava ja uudistettava ja puurakentamiseen satsattava. Liikenneyhteyksiä on parannettava: VR:n ratapiha on laitettava kuntoon, lentoyhteyksiä on saatava lisää. On rakennettava ratayhteys Ajos - Haaparanta Ruotsin raideleveydellä esim. Kaidin raaka-aineen saannin turvaamiseksi. Laajoja ja laadukkaita kulttuuripalveluja kannattaa yhdistää matkailuun.
Kemiläisten on valvottava kotikaupungin etua myös maakunnallisessa ja valtiollisessa päätöksenteossa.
Hyvinvoiva kemiläinen
Vastuu kemiläisten hyvinvoinnista ja terveyden edistämisestä on kemiläisillä. Kunnallisten palvelujen rinnalle on mahdollistettava yksityiset palvelut. Lapsiperheitä, ikäihmisiä, ja vammaisia on tuettava kotiin vietävillä palveluilla. Tarvitaan myös laadukkaita palveluasuntoja ja laitospaikkoja. Koulujen ja päiväkotien pitää olla turvallisia ja terveellisiä. Alakoulun tulisi olla kodin lähellä.
Kemiläisten liikkumista on tuettava esim. urheiluvälinevuokraamolla kirjaston yhteydessä. Latuverkosto on pidettävä vähintään nykyisen laajuisena ja retkeilymahdollisuuksia on parannettava. Kevyen liikenteen väylät on pidettävä kunnossa ympäri vuoden.
Kemi − hyvä paikka asua
Kaikkia kemiläisiä pitää kuulla päätöksenteossa ja osallistaa arjessa.
Monipuolinen tonttitarjonta pitää koko Kemin asuttuna. Satamakankaan kaava on palautettava.

Kemiläisten tulee yhdessä tehdä kotikaupungistaan entistä turvallisempi, tasa-arvoisempi ja parempien työmahdollisuuksien Kemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti