torstai 23. maaliskuuta 2017

Hallitukselta salamannopea lakiesitys "vihreiden miesten" invaasiota vastaan...

Hyvä! Tätä oikeastaan on jo hiukan odotettukin. Tämä ei ole hätävarjelun liioittelua, sillä uhka on todellinen. Samantyyppinen uhka on realisoitunut vuonna 2014 Krimin niemimaalla.

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Ministeriö ei perustele kiireellisyyttä. Yksi syy saattaa olla "varmuuden vuoksi".

Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:

Hallitukselta salamannopea lakiesitys "vihreiden miesten" invaasiota vastaan

Torstai 23.3.2017 klo 18.52

  
Venäjän Krimin-valtausoperaatiossa käyttämät "vihreät miehet" eivät tule Suomeen ainakaan lain porsaanreikää hyväksikäyttäen.
Hallitus antaa eduskunnalle toukokuun alussa lakiesityksen aluevalvontalain muuttamisesta.
Hallitus antaa eduskunnalle toukokuun alussa lakiesityksen aluevalvontalain muuttamisesta. (JOHN PALMéN)
Hallitus antaa eduskunnalle toukokuun alussa lakiesityksen aluevalvontalain muuttamisesta, minkä tarkoitus on tilkitä Suomen laissa oleva, "vihreiden miesten" mentävä aukko.
Aluevalvontalaissa ministeriö haluaa täydentää sotilaan määritelmää. Nykyisin lain lähtökohtana on ollut, että vieraan valtion sotilas on henkilö, jolla on sotilaspuku ja siinä on valtiollisia tunnuksia ja tämä on selvästi tunnistettavissa vieraan valtion sotilaaksi.
Ministeriö haluaa poistaa vaatimuksen sotilaallisista tunnuksista. Jonkinlainen asepuku tunnuksettomalla taistelijalla pitäisi olla, jotta tätä vastaan voidaan käyttää voimakeinoja.
Tunnustukseton sotilaallinen ryhmä on lakiluonnoksen mukaan yhteisen johdon alaisena toimiva, vieraan valtion sotilaisiin rinnastuva, sotilaallisesti järjestäytynyt joukko, jonka valtiollisista alkuperää ei voida tunnistaa.
Nopeat liikkeet
Lakiesityksen viimeistely tapahtuu poikkeuksellisen nopeasti. Puolustusministeriö julkisti lakiluonnoksen torstaina ja pyysi samalla eri viranomaisilta ja ministeriöltä palautteen viimeistään kolmen viikon kuluttua, sillä lakiesitys kiikutetaan eduskuntaan jo toukokuun alussa.
Ministeriö ei perustele kiireellisyyttä. Yksi syy saattaa olla "varmuuden vuoksi".
Venäjä järjestää valtavan Zapad 2017 -sotaharjoituksen syyskesällä länsirajallaan ja keskittää silloin taistelujoukkojaan. Julkisuudessa on spekuloitu, että harjoitus tai siihen valmistautuminen tarjoasi savuverhon johonkin todelliseen sotilasoperaatioon.
Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian.
Lakiluonnoksen perusteluissa ministeriö tekee selväksi, että lakimuutos johtuu Venäjän tempuista.
Luonnoksen mukaan "Venäjä käytti Krimillä aseellisia joukkoja (ns. "vihreitä miehiä"), joista se ensin kielsi tietävänsä. Myöhemmin se kuitenkin tunnusti alueen valtauksen jälkeen ne Venäjän erikoisjoukkojen sotilaiksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti