torstai 23. maaliskuuta 2017

CNN: FBI:n mukaan Trumpin avustajat saattoivat tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa Clintonia vastaan...

Oletteko muuten havainneet sen tosiasian, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on täysin taas pimennossa. Miestä ei näy eikä kuulu.
Yleensä hän ottaa omien äänitorviensa = patologisten valehtelijoiden avulla kantaa esim. alla olevan artikkelin tyyppisiin väitteisiin.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

CNN: FBI:n mukaan Trumpin avustajat saattoivat tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa Clintonia vastaan

CNN:n tiedot perustuvat nimettömiin viranomaislähteisiin


Trump on toistuvasti kiistänyt kaiken epäsopivan yhteydenpidon venäläisiin ja leimannut syytökset poliittiseksi ajojahdiksi.
WASHINGTON

YHDYSVALTAIN liittovaltion poliisilla FBI:lla on tietoja, joiden mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin avustajat ovat saattaneet tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa Hillary Clintonille vahingollisen tiedon julkaisemiseksi.

Asiasta kertoi uutiskanava CNN torstaina aamuyöllä Suomen aikaan. CNN:n tiedot perustuivat nimettömiin viranomaislähteisiin. CNN varoitti, että tiedot eivät ole vielä vahvistettuja, ja että tutkimus on kesken.

JOS TRUMPIN avustajien yhteistyöstä venäläisten kanssa Clintonia vastaan saadaan todisteet, se voi olla Trumpille poliittisesti tuhoisaa. 

Trump on toistuvasti kiistänyt kaiken epäsopivan yhteydenpidon venäläisiin ja leimannut syytökset poliittiseksi ajojahdiksi.

Maanantaina FBI:n päällikkö James Comey kuitenkin vahvisti, että FBI tutkii Trumpin kampanjan mahdollisia yhteyksiä Venäjään. Comeyn lausunnon mukaan tutkinta aloitettiin, koska poliisi oli kerännyt ”uskottavia väitteitä väärinkäytöksistä tai sillä oli perusteltu syy uskoa, että amerikkalainen voisi olla vieraan vallan agentti”.

CNN:n mukaan FBI:n tutkimukset kohdistuvat muun muassa Trumpin avustajien matkoihin, tapaamisiin, liiketoimiin ja puheluihin. Yhden CNN:n siteeraaman viranomaislähteen mukaan Trumpin kampanjaan kytkeytyneet ihmiset näyttivät hyväksyneen Clintonille vahingollisen tiedon julkaisun etukäteen.

VAHINGOLLISELLA tiedolla tarkoitetaan luultavasti demokraattipuolueen sisäisiä sähköposteja. Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen mukaan venäläishakkerit varastivat sähköpostit ja vuotivat ne Wikileaks-sivustolle. Niiden julkaisu haittasi Clintonin vaalikampanjaa.

Trumpin avustaja Roger Stone on myöntänyt olleensa viime syksynä Twitterissä yhteydessä Guccifer 2.0-nimellä toimineeseen hakkeriin, jota epäillään demokraattipuolueen hakkeroinnista. Stonen mukaan viestittely oli viatonta.

Stone kuitenkin ennusti Twitterissä Clintonin avustajan John Podestan joutuvan vaikeuksiin jo ennen kuin Podestan sähköpostit tulivat julki.

Trumpin kampanjapäällikkönä viime vuonna toiminutta Paul Manafortia on syytetty julkisuudessa hämärien rahapalkkioiden saamisesta ukrainalaisilta Vladimir Putinin tukijoilta. Myös Manafort on kiistänyt syytökset.

TRUMPIN ensimmäinen turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Michael Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut keskustelunaiheistaan Venäjän Yhdysvaltain suurlähettilään kanssa.

Oikeusministeri Jeff Sessions puolestaan jääväsi itsensä Trumpin ja Venäjän yhteyksiä koskevasta tutkimuksesta maaliskuussa, kun kävi ilmi, että hän oli tavannut kampanjan aikana Venäjän suurlähettilästä, vaikka oli valaehtoisessa lausunnossaan väittänyt muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti