perjantai 3. toukokuuta 2019

On se Paavo kova kertakaikkiaan - yrittämään...

Hmmmmm - vai niin - tuo vuosi 2012 oli Paavo Väyrysen kulminaatiopiste. Vielä vuonna 2015, mikä Keskustan ratkaisut olisivat olleet hänen kannalta toisenlaiset, olisi hänellä ollut poliittista tulevaisuutta mutta ei niin ei...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Väyrynen hyvissä ajoin liikkeellä: Tähtää vuoden 2024 presidentinvaaleihin

Parhaillaan Väyrynen on ehdolla europarlamenttiin.
Politiikka
Paavo Väyrynen eduskuntavaalien tulosillassa Pikkuparlamentissa.
Paavo Väyrynen eduskuntavaalien tulosillassa Pikkuparlamentissa.Markku Ulander / Lehtikuva
Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa aikovansa asettua ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa, jos hänen terveytensä ja työkykynsä pysyvät hyvinä. Lisäksi hän aikoo olla ehdolla vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.
Väyrynen perustelee, että kun Suomen politiikan suunnan muuttaminen ei onnistu eduskuntavaalien ja parlamentaarisen järjestelmän avulla, on siihen pyrittävä presidentinvaalien kautta. Parhaillaan Väyrynen on ehdolla europarlamenttiin.
– Jos tätä mahdollisuutta ei avaudu, voin käyttää enemmän aikaa poliittiseen toimintaan kotimaassa ja keskittyä valmistelemaan eduskunta- ja presidentinvaaleja, Väyrynen kaavailee.
Hän keräsi eduskuntavaaleissa 1 234 ääntä Uudellamaalla, mikä ei riittänyt valintaan.
Vuonna 2024 Väyrynen täyttää 78 vuotta.

Viides kerta toden sanoo?

Paavo Väyrynen on osallistunut presidentinvaaleihin vuosina 1988, 1994, 2012 sekä 2018.
Vuonna 2012 koettiin aikamoinen buumi, kun Paavo Väyrynen sai presidentinvaaleissa 17,53 prosenttia äänistä ja oli päästä toiselle kierrokselle. Tuolloin toiselle kierrokselle pääsi Pekka Haavisto, joka sai hieman yli prosentin enemmän ääniä kuin Väyrynen.
Pian vuoden 2012 presidentinvaalien jälkeen Väyrynen ilmoitti pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi kesän 2012 puoluekokouksessa. Tuolloin puolueen puheenjohtajaksi valittiin kuitenkin Juha Sipilä.
Tämän jälkeen vuonna 2016 Väyrynen on ehtinyt erota keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä, jonka jälkeen hän perusti oman kansalaispuolueensa.
Väyrynen kuitenkin erotettiin kansalaispuolueestaan, jonka toimeenpanon käräjäoikeus kuitenkin keskeytti. Myöhemmin Väyrynen erosi useiden käänteiden jälkeen itse kansalaispuolueesta.
Viimeisin Väyrysen veto oli vuonna 2018 Seitsemän tähden liikkeen perustaminen, jonka puheenjohtajana hän käy nyt kampanjaa eurovaaleissa.
Lue lisää:
Väyrynen: Tähtiliike mukana myös tulevissa vaaleissa
Väyrynen putosi eduskunnasta
Seitsemän tähden liike tavoittelee kuuta taivaalta: "Väyrynen vetää Satakunnasta läpi yhden kansanedustajan"
Seitsemän tähden liike puoluerekisteriin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti