lauantai 18. toukokuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen siirryin päärakennuksen terassin lattialautojen käsittelyyn.
Olimme aiemmin ne pesseet ja vielä aamulla hioin vanhimmat laudat. Siis noin 35 vuotta sitten asennetut painekyllästetyt laudat.
Noin puolet terassin laudoista uusittiin noin 15 vuotta sitten. Tällä hetkellä vanhat, uusitut laudat ovat Selkäsaaressa "ritiläpitkospuina". Hyvin ovat nekin toimineet...

Niin - todettakoon, että koko päärakennuksen terassi on AITAKI-laatutuotteen tolppajalustojen päällä. "Ajan hammas" ei niihin pysty.

Kävimme eilen ostamassa Kemin Karjalahden Prismasta 9 l astian käsittelyainetta, jota en ala tässä erityisesti mainostamaan. Myyjän mielestä se on "viimeistä huutoa", samoin uusimuotoinen varrennokkaan asennettava "maalaussieni".

Sen verran olen jo kokeillut, että kyllä toimii.

Vaimoni alkoi käsittelemään vanhoja painekyllästettyjä terassikalusteita. Niihinkin tulee uusi lookki - hyvä niin.

Eiköhän nämä hommat tule valmiiksi iltaan mennessä.


Kyllä - homma hoidettu klo 15.30 mutta...

Maistellessamme punaviinilasillisen työn päätteeksi, havahduimme, että mm. Pikkupuolen painekyllästetyt pääportaat on käsittelemättä.

Eiku käsittelemäään sano...

Sekin on tehty lautarakojen mahdollista paikkausmaalausta lukuunottamatta.

Kävipä mielessä tontinkulmalla touhutessamme vastikään edesmenneen tuttavamme sanat eräästä kemiläisestä maalausurakoijasta.
Tuttavamme sanoi em. henkilön tavanomaiset sanat alaisilleen, maalareille, olivat:"No niin pojat pannaanpa vähän vettä lisää!" Tällä tavallla tuli katetta maalaustyölle lisää.
Itsekin olen takavuosina "maalia jatkanut" lisäämällä vettä varsinkin sisämaalauksissa. Nykyisin olen luopunut em. tyyppisestä "säästämisestä"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti