lauantai 11. toukokuuta 2019

Mitä tänään tähän asti?

Perinteisten aamutoimien jälkeen lastasin kesäautomme välitilaan kaksi muovijätekassia, yhden lasi- ja metallijäteämpärin. Niin tai oikeastaan kierrätystavaraa, jotka vein Karjalahden kierrätyspisteeseen.

Mutta olihan vauhdikas tilanne ajellessani Eteläntietä ennen kymmentä ja kääntyessäni liikenneympyrästä Karjalahdelle. Vastaan tuli punainen henkilöauto - taisipa olla nuorimies kuskina ja "pelkääjän" paikallakin joku - tosi kovaa vauhtia ja perässä vaalea siviilipoliisiauto "sinivalot päällä"- sekin vilahti vastaan tosi lujaa. 
Kohta seuraavaan liikenneympyrään saapuessani huomasin, että puhallusoperaatiot olivat käynnissä. En päässyt puhaltamaan, sillä yksi poliisiautoista lähti ilmeisesti takaa-ajoon.

Vein tavarat kierrätyspisteeseen ja ajelin kauppatorin reunalle Hahtisaaren kautta. Laiturirampit olivat jo asennusta vaille.
Parkkeerattuani auton torin reunaan totesin väkeä kerääntyvän Metsä Groupin tapahtumaan ihan mukavasti.

Tepastelin hetken aikaa väkijoukon seassa ja kuuntelin kaksi ensimmäistä esitelmää.
Jututin muutamia tuttuja henkilöitä. Kyllä kaikki olivat torilla hymyssä suin hengessä: Tämä on totista touhua, hyvä tästä tulee...
Kerroin, että jos kaadan muutaman puun Selkäsaaren pohjoispäädyn kesäpaikkamme läheisyydestä, voin seurata Kemin biotuotetehtaan edistymistä aitiopaikalta. Sitä täytyy harkita.

Sanoin lähteväni pihatöihin ja sen tein. Nyt on kahvitauko, mutta kohta "kiiruhdan" pihalle...

Näin tein. Siirsimme vaimoni kanssa yhden kasan varastorakennuksen päätyyn=kattoltiilet, tulitiilet ja tavalliset tiilet. 
Todennäköisesti puutavara, lähinnä aitatarpeet viedään Selkäsaareen. Vaimoni haravoimat rapsutustuotteet kärräsin peräkärryyn. 
Huomenna jatkamme harjoituksia. Huomenna alan tutkiskella myös toisessa liittymäsämme olevaa traileri+pulpettivene+perämoottori-kokonaisuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti