torstai 23. toukokuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen valmistauduimme lähtemään Selkäsaareen. Kaunis, aurinkoinen aamu, joten ainakin pihaterassin käsittely oli tavoitteena.
Ajelimme Hahtisaaresta virallisia väliä pitkin. Miksi? Muun muassa siksi, että vedenpinta oli poikkeuksellisen alhaalla.

Niin alhaalla, että emme päässeet ajamaan rantaan, vaan vene oli jätettävä ankkurinnokkaan etäämmälle hiekkapankille. 
Kumisaappaiden varret riittivät hyvin  rantaan kävelemiseen. Onneksi ei ollut paljon kantamista.

Mökille noustuamme - tutut kuvioit - vaimoni pisti tulet tuvan uuniin ja minä valmistauduin pihaterassin käsittelyyn. Oli mukava työskennellä upeassa säässä ja upeassa lintukonsertissa. Ainakin kahdessa linnunpöntössä on asukkaat. Korpit mekastivat myös lähistöllä.
Vaimoni aloitti piharapsutukset ja minä intouduin käsittelemään vielä etelään avautuvan katoksen lattialaudat. Vaimoni on luvannut tuunata tietyltä osin reunalaudat - hyvä niin...

Pari myyrää vipelsi pihan poikki. Niille meillä on tietty ratkaisumalli. Muurahaiset olivat aktiivisesti liikkeellä omilla valtateillään.
Ajattelimme antaa tontin itärajalle kasvaa pienimuotoinen koivikko. Viime kesänä oli hyviä koivunalkuja. 
Nyt huomasin melkein jokaisen latvuksen poikkipuraistun. Ilmeisesti hirvet ovat olleet asialla. Tosin jäniksillekin ne maistuvat...

Kahvittelun jälkeen päätimme lähteä kotiinpäin. 

Niin teimme, otin vielä yhden katiskan mukaan ja sen me pistimme pyytämään Kojukallion läheisyyteen.
Vilkaisimme uteliaisuuttamme kaksi muuta katiskaa. Kyllä - molemmissa oli pikkuahventa. Katsotaan houkuttelevatko ne muuta kalaa paikalle. 
Toisessa katiskassa oli myös yksi särki. Lempikalani isojen ahventen pyytämiseksi jigeillä...

Kertakaikkiaan mukava saaripuolipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti