torstai 11. tammikuuta 2018

Suuria ja pieniä tulevaisuuden hankkeita...

Olen lukenut mielenkiintoisista Suomessa mahdollisesti toteutettavista hankkeista. Esillä on ollut muun muassa Helsinki-Tallinna tunneli. Tunneli toteutuessaa avaisi nopean raideyhteyden Keski-Eurooppaan. Ehdolla, että Baltian maiden ja Puolan läpi kulkeva junaliikenne modernisoidaan.
Esillä on ollut myös entistä nopeampi yhteys Tampereelta pääkaupunkiseudulle. Kyseinen hanke liittyy olennaisesti myös tunneli-hankkeeseen.

Pohjoisessa on ollut jo vuosia esillä uuden raideyhteyden saaminen Jäämeren rannalle. Tutkinnassa on ollut ainakin kolme potentiaalista vaihtoehtomallia. Kyseiselle hankkelle olisi tarvetta koillisväylän avautumisen myötä. Suomi olisi erinomaisessa asemassa - linkki Aasiasta Eurooppaan.

Luonnollisesti meitä Meri-Lapin asukkaita kiinnostaa entistä paremmat yhteydet Ruotsiin Haaparannan kautta. Se vaatisi Kemi-Tornio-rataosuuden sähköistämisen...

1 kommentti:

  1. Kemi-Tornio-rataosuuden sähköistämisen esittäisin toteutettavaksi jatkeena Ruotsin 15 kVn rataverkkoon ja sen yhteydessä Haaparanta-Tornio-kaksoisraiteen jatkamista Kemiin. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että Helsinki- Kemijärvi- ja ja Tukholma-Kemi-junat kohtaisivat Kemissä, logistisesti ihanteellisessa kohtauspaikassa. Tämän järjestelyn kustannukset esim. Jäämeren rataan verrattuna olisivat minimaaliset.

    VastaaPoista