keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Voi Trolli! Voi Trollin Trolli!

Hmmmmm - vai niin - näin se maailma pararee/pahenee katsantokannasta riippuen...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Pietarin trollitehdas muutti suurempiin tiloihin – venäläis­lehden mukaan työntekijöitä on noin 800 työntekijää

Venäläistä verkkopropagandaa levittävä yhtiö hankki entistä suuremmat ja paremmat tilat. Työntekijöiden määrästä ei ole täyttä varmuutta, mutta venäläislehden mukaan heitä olisi noin 800.


Pietarin trollikeskuksen vanhat tilat sijaitsivat Savuškininkadulla kaupungin pohjoisosissa.
PIETARI

VENÄLÄISTÄ verkkopropagandaa levittävä yhtiö on muuttanut entistä suurempaan toimistoon Pietarissa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Delovoi Peterburg -lehti.

”Trollitehtaaksi” kutsutun yhtiön työntekijöistä suurin osa muutti uusiin tiloihin Lahta 2 -liikekeskukseen jo lokakuussa, kertoo RBK-verkkolehti. Loppujen on määrä muuttaa helmikuun alkuun mennessä.

Uudet tilat sijaitsevat toissa kesänä valmistuneessa Lahta 2 -liikekeskuksessa Optikovinkadulla lähellä Staraja Derevnjan metroasemaa. Toimistossa on tilaa kaikkiaan 12 000 neliömetriä.


DELOVOI PETERBURGIN mukaan trollitehtaan uudet toimitilat ovat paitsi suuremmat myös nykyaikaisemmat ja arvokkaammat kuin vanha toimisto Savuškininkadulla.

Savuškininkadun nelikerroksisessa toimistossa neliöitä oli neljätuhatta. Pietarin pohjoisosassa sijaitsevaan rakennukseen etsitään parhaillaan uusia vuokralaisia.

Toiminta sen sijaan vaikuttaa yhtä sulkeutuneelta kuin ennenkin. Ala-aulassa ovat vastassa ankara vartija ja yhteistyöhaluton vastaanottovirkailija, lehti kirjoittaa.

TROLLITEHTAAN työntekijöiden määrästä ei ole täyttä varmuutta, mutta Delovoi Peterburgin mukaan heitä olisi noin 800. Heidän tehtävänään on levittää verkossa Venäjä-myönteisiä näkemyksiä ja mustamaalata vastustajia vuorokauden ympäri.

HS selvitti trollitehtaan toimintaa laajassa artikkelissa vuonna 2014. Loppuvuodesta 2016 HS haastatteli entistä työntekijää Olga Maltsevaa, joka haastoi myöhemmin entisen työnantajansa oikeuteen.

Pietarin trollitehtaan epäillään olleen mukana vaikuttamassa muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Yhtiöön kuuluu muun muassa erilaisia verkkouutissivustoja, kuten Politika segodnja, Politekspert ja Slovo i delo, jotka käsittelevät Venäjän ja lännen välisiä geopoliittisia konflikteja. Ukrainan tapahtumista kirjoittavat Harkovan uutistoimisto -niminen julkaisu ja Kiovamedia.

Trollitehtaan pyörittäjänä pidetään pietarilaista miljardööriä Jevgeni Prigožinia, joka kuuluu presidentti Vladimir Putinin ystäviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti