maanantai 22. tammikuuta 2018

Puolustusministeri Niinistö pitää kaksois­kansalaisia turvallisuus­uhkana ...

Vihdoinkin Suomi alkaa herätä "Ruususen unesta". Olemme olleet lapsellisen sinisilmäisiä ympärillämme tapahtuneista muutoksista.
Vuoden 2014 jälkeen: Maailma, Eurooppa, Itämeren alue ei ole entisellään... 
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Kotimaa
Puolustusministeri Niinistö pitää kaksois­kansalaisia turvallisuus­uhkana – ”Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana”

Valtakunnallisten maanpuolustuskurssien avajaisissa puhunut puolustusministeri Jussi Niinistö ei halua kaksoiskansalaisia sotilasvirkoihin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) puhui maanantaina valtakunnallisten maanpuolustuskurssien avajaisissa.
PUOLUSTUSMINISTERI Jussi Niinistö (sin) ei luota kaksoiskansalaisiin Puolustusvoimien sotilasviroissa. Valtakunnallisten maanpuolustuskurssien avajaisissa Helsingissä puhunut Niinistö perusteli kantaansa puolustushallinnon sisäisen turvallisuuden turvaamisella.

”Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana. Meillä tulee olla sataprosenttinen luottamus niihin henkilöihin, joita nimitämme maanpuolustuksen avaintehtäviin. Niin ikään näillä henkilöillä tulee olla sataprosenttinen lojaliteetti Suomeen”, Niinistö sanoi.

Viidennellä kolonnalla tarkoitetaan valtion sisällä toimivaa salaista ryhmää, joka toimii ulkoisen vihollisen hyväksi. Käytännössä kyse on siis maanpettureista.

Suomessa on käynnissä lainsäädäntöhanke, jolla rajoitettaisiin kaksoiskansalaisten pääsyä tiettyihin virkoihin. Hanke on kuitenkin osoittautunut odotettua hankalammaksi, ja se on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta.
NIINISTÖ puhui myös kahdesta muusta kesken olevasta Suomen turvallisuuteen liittyvästä lainsäädäntöhankkeesta: tiedustelulainsäädännöstä ja hankkeesta rajoittaa ulkomaalaisten maanhankintaa.

Niinistö pitää välttämättömänä, että pian eduskunnan käsittelyyn tulevat uudet siviili- ja sotilastiedustelulait päätettäisiin jo nykyisen eduskunnan aikana, etteivät ne siirtyisi seuraavan eduskunnan lopullisesti päätettäväksi.

”Aika ei tässä asiassa ole puolellamme, vaan meitä vastaan. Sen takia toivonkin, että ne kansanedustajat, jotka pitävät tiedustelulainsäädäntöä hyvänä ja tarpeellisena, kannattavat sen kiireellistä voimaansaattamista”, Niinistö sanoi.

”Sotilastiedustelulain päämääränä on selkeästi ulkoisen uhkan torjuminen, vaikka joissain huhutehtaissa luodaankin mielikuvia kansalaistemme sähköposteja urkkivista tiedustelunörteistä.”

VALTIONEUVOSTON kanslian työryhmä valmistelee parhaillaan mietintöä siitä, pitäisikö ulkomaalaisilta rajoittaa maan ja kiinteistöjen omistusta ja hallintaa. Se koskisi paikkoja, jotka ovat sotilasalueiden tai muun kriittisen infrastruktuurin lähellä.

Yleensä omistusoikeuden rajoittamisella on tarkoitettu käytännössä Venäjän kansalaisia.

”Pelkästään omistajan kansallisuus ei voi olla asiassa keskiössä, vaan tarkastelun kohteena olevan kiinteistön ominaisuudet ja kiinteistön hallinta”, Niinistö sanoi.

”Näyttäisi siltä, että asian hallitsemiseksi tarvittaisiin yhden lain sijaan useampia instrumentteja. Mahdollisia keinoja ovat puolustuslunastuslain kehittäminen, valtion etuosto-oikeudesta säätäminen sekä EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevien ostajien ennakkovalvontamenettely.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti