perjantai 19. tammikuuta 2018

Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa...

Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa. Vanha sanonta, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hankkeissa, joihin osallistuu useita henkilöitä/tahoja, on heidän/niiden roolit ja päätösvalta määriteltävä täsmällisesti, muuten syntyy sekasortoa ja tulee huono lopputulos.

Olen seurannut viime vuosina yli kolmen vuoden ajan monisairaan henkilön maallista vaellusta. Muun muassa viimeksi tänään avustaessamme häntä sairaalakäynnillä, tutkimuksissa.
Hänellä ei itsellään muistisairaana ole kovinkaan paljon realistisia mahdollisuuksia vaikuttaa jokapäiväisiin käytännön askareisiin.
Hän on lähiomaisten ja läheisten avun/päätösten varassa. Lähiomaiset ovat puolestaan luonnollisesti pääasiassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tietojen ja toimintojen varassa.

Itselleni on syntynyt mielikuva, että kyseinen henkilö saa em. viranomaistahojen osalta parasta mahdollista ohjausta, hoivaa ja huolenpitoa. Henkilön erilaisten tukipalvelujen hyväksymisessä, vastaanottamisessa on selkeästi toivomisen varaa. Hän on altis ulkoapäin tulevalle apuohjeistukselle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti