torstai 4. tammikuuta 2018

Ei sinusta oikeaa, paksunahkaista ja pesunkestävää poliitikkoa tule...

Ei sinusta oikeaa, paksunahkaista ja pesunkestävää poliitikkoa tule - kävi hetki sitten mielessäni, kun silmieni näkökentässä vilahti: Jussila, Pentti; Eikö sitä totuutta saisikaan sanoa : Pohjolan Sanomien yhdeksän vuosikymmentä, Kemi : Pohjolan Sanomat, 2005 

Niin - istuin ongella aivan 2000-luvun alkupuolella ensimmäisen, edesmenneen kalakaverini kanssa Juurakon läheisyydessä väylän ja ahvenruohon vieressä. Silloinen kalakaverini sanoi mielipiteensä suoraan ja kursailematta. 
Muistan tilanteen erityisen hyvin hänen istuessa lasikuituisen soutuveneemme perätuhdolla piippua kiivaan kalastuksen ohessa sauhutellessaan ja välillä eväspullosta ryypyn ottaessaan.

Siihen maailman aikaan kirjoittelin silloin tällöin lehtiin ja kirjoituksiani jopa julkaisiin. Olin taas hänen mielestään kirjoittanut asiaa, mutta aivan liian suoraan ja rehellisesti. Oikeat, paksunahkaiset ja pesunkestävät poliitikot eivät kirjoita hänen mielestään niin. Näin jälkikäteen ajateltuna hän saattoi olla enemmän kuin oikeassa.

Näin jälkikäteen ajateltuna olen havainnut myös, että minut on vuosikymmenien saatossa tavallaan houkuteltu kirjoittamaan asioista, joista em. tyyppiset "tosi poliitikot" ovat visusti taktisesti vaienneet...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti