torstai 18. tammikuuta 2018

Kemin taidemuseolla taidenäyttelyn avajaisissa tänään...

Sain kutsun netin välityksellä JUURIEN NEUVOmaa taidenäyttelyn avajaisiin. Kyseessä on Kuutti Lavosen, Heimo Suntion ja Juhani Tuomisen yhteisnäyttely Kemin taidemuseolla.
Olen muistaakseni julkisestikin sanonut/kirjoittanut, että menen niin kauan em. tyyppisiin tapahtumiin, kun ymmärrän mistä jotakuinkin on kysymys.
Olen ollut aika monessa taidenäyttelyn avajaistilaisuudessa läsnä. Olen päässyt itsekin avaamaan taidenäyttelyjä. 
Olen aina ollut sitä mieltä, että taidenäyttelyn avauksen täytyy olla napakka, lyhyt. Henkilökohtainen näkemykseni on se, että kokonaisuudessaan siihen käytetty aika ei saa olla yli 15 minuutin.
Tämän illan taidenäyttelyn avaaja oli valokuvataiteilija Jaakko Heikkilä. Jaakon mikrofonin käyttö ja äänenpainot lähentelevät "taidetta". Välillä kuuluu ja välillä ei. Lisäksi tällä kerralla kaiuttimien sijoitus oli sellainen, että ainakaan minä - yläkertaan menevien portaiden alapäässä - kuullut selvästi Jaakon tarinointia. En kuullut/ymmärtänyt täysin kuin kaksi viimeistä lausetta...

No joka tapauksessa mielenkiintoinen taidenäyttely, joka täytyy uudelleen ajan kanssa käydä katsomassa. Varsinkin nyt, kun Kemin museot ovat kahden vuoden aikana mukana kokeilussa > museoihin Kemissä ei tarvitse maksaa pääsymaksua.

Tapasin mm. Kemin kuvataiteilijoiden puheenjohtajan Jukka Halttusen. Kemin kuvataiteilijoilla on ollut pitkään yhteinen ongelma: Heillä ei ole yhteistä tilaa. Toivottavasti siihen löytyy lähitulevaisuudessa ratkaisu.

Tilaisuudesta pois lähtiessäni juttelin Veikko Kumpumäen kanssa. Keskustelimme pienistä, kulttuurikeskuksen alakertaan liittyvistä asioista, jotka selkeästi parantaisivat asiakkaiden saamaa palvelua. 
Taisimmepa todeta, että Kemin Matkailu Oy:n matkailijavirran kautta asioihin saattaa löytyä aikanaan myönteisiä ratkaisuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti