keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Ensimmäinen Ruotsin Haaparannalla-käynti vuoden 2018 puolella...

Kävimme tänään keskiviikkona 31.01.2018 Ruotsin Haaparannalla. Moottoritie oli hyvässä kunnossa kevyen suolakäsittelyn jäljiltä. Lämmpötila tien pinnassa keskimäärin -8 ja ilman lämpötila samoin -8 Celsiusastetta.

Ensin perinteinen ICA MAX- käynti tuttuine ostoksineen. Sitten Systembolaget, pari viinipulloa ja tällä kerralla vaimoni kävi pikakäynnin myös  IKEA:ssa.

Minä istuskelin tuloaulassa uusilla sohvilla. Eivät tuntuneet kovin mukavilta istuttavilta minun makuuni. Vähän oli väkeä liikkeellä, tosi vähän. 

Tuskin Ingvar Kampradin (30. maaliskuuta 1926 Ljungby – 27. tammikuuta 2018 LiatorpÄlmhultin kunta) kuolemalla oli asiaan vaikutusta. Väki ei ollut muutoin vaan liikkeellä. Ingvar Kampradin kuva, muistokynttilät ja muistokirja olivat sisääntuloaulassa esillä. Kävin kirjoittamassa nimeni ja kotipaikkakuntani kirjaan...

Ihmisiä tuli ja meni harvakseltaan. Tällä kerralla näin pari tuttua.

Pois lähtiessämme ajoimme uuden rajanpinnan Matkailukeskuksen/linja-autoaseman ohi ja totesimme, että Haaparannan Barents Centerin rakentaminen ei ole vieläkään käynnistynyt. 

Samat betonipaalut olivat pystyssa kuin viimeksi käydessämme.

Kaupparakennuksen, monitoimiareenan ja Haaparannan lukion rakentajaksi aikoinaan valittu rakennusliike on ainakin kertaalleen vaihtunut ja aikataulut paukkuvat oikein kunnolla...

Paluumatkalla Kemiin saimme ihastella keskitalven säätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti